Stanley og Garda inngår samarbeid

Stanley Security og Garda Anleggsikring går sammen om en ny overvåkningsløsning for bygge- og anleggsplasser.

Stanley Security og Garda Anleggsikring går sammen om en ny overvåkningsløsning for bygge- og anleggsplasser. Foto: Stanley Security

Det skriver de to sikkerhetsselskapene i en felles pressemelding fredag.

Stanley Security leverer kameraløsninger, og Garda Anleggsikring leverer flyttbare sikringsløsninger i Norge. De to selskapene samarbeider nå om en løsning for skreddersydd kameraovervåkning for bygge- og anleggsnæringen. Et kamera med intelligent videoanalyse skal være på vakt 24 timer i døgnet, hele uken, og systemet sender automatisk alarm til kameraoperatøren hvis inntrengere oppdages.

Løsningen som er jobbet frem, er tilpasset for midlertidig bruk på bygge- og anleggsplass, og er koblet opp til Stanleys sikkerhetssenter er via 4G. Hvis uønsket aktivitet registreres, kan operatøren velge mellom å rope ut over høytaler, informere nøkkelpersoner, sende vekter eller tilkalle politi. Et varmesøkende kamera for alarm, detekterer også der hvor det ikke er noe lys, og IP-høyttaler skal gi en høy og klar lyd for å skremme vekk inntrengere, heter det i pressemeldingen.

‒ Stanley Security har utviklet et nytt og driftssikkert kameraovervåkningssystem til virkelig fornuftig pris, og vi er glade for å nå kunne tilby denne løsningen sammen med dem. Garda sitt fokus er helhetsløsninger, og med dette systemet på plass, har vi nå en komplett sikringspakke inkludert gjerder, porter og varslingsduker og -skilt, sier Frode Rastad, daglig leder i Garda Anleggssikring.

‒ Tyveri fra bygge- og anleggsområder rammer ikke bare entreprenører og deres partnere, men blir i annen rekke et betydelig samfunnsproblem som forstyrrer fremdrift og i ytterste konsekvens arbeidsplasser grunnet stopp i produksjon. Samarbeidet mellom Garda Anleggsikring og oss i Stanley Security blir derfor strategisk viktig i kampen mot de kriminelle, supplerer Espen W. Knudsen, administrerende direktør i Stanley Security, i pressemeldingen.