Daglig leder Tommy Stangeland i Stangeland Maskin. Foto: Carina Johansen / NTB.

Daglig leder Tommy Stangeland i Stangeland Maskin. Foto: Carina Johansen / NTB.

Stangeland passerte tre milliarder

Stangeland Gruppen hadde i 2023 et EBITDA-resultat på over 443 millioner kroner, og passerte tre milliarder kroner i omsetning for første gang.

I tillegg hadde eierselskapene over 150 millioner i resultat fra andre finansielle plasseringer, opplyser selskapet i en pressemelding.

De legger ikke skjul på at Stangeland Maskin er lokomotivet, både på omsetning og resultat, og skriver at ordreinngangen har aldri vært bedre enn nå. Stangeland Maskin står for over to av de tre milliardene konsernet omsetter for.

– Jeg er stolt av folkene våre og resultatene vi leverer. Resultatene er preget av langsiktig, solid jobbing i hele selskapet. Stangeland Maskin er en fornuftig, veldrevet forretning, som består av flinke folk som har det travelt og kjekt på jobb, og som bokstavelig talt er enormt flinke til å legge stein oppå stein. Det er jeg takknemlig for, sier Tommy Stangeland, daglig leder i Stangeland Maskin i meldingen.

Samtidig er han fornøyd med at ordreinngangen aldri har vært bedre enn den er nå, og viser til at de i slutten av mai vant anbudet om å bygge den midtre delen av Rogfast sammen med Implenia.

Også faren Olav, som leder Stangeland-konsernet, er godt fornøyd med fjoråret, og viser til at både kontantstrøm og resultater er på rekordnivå. Det skyldes først og fremst god, stabil drift, og gode prestasjoner i mange selskaper vi har eierinteresser i, mener han.

– Vi passerer tre milliarder kroner i omsetning og oppnår et samlet resultat før skatt på 325 millioner inkludert eierselskaper. Selskapene vi er investert i er solide og leverer sterke resultater. Resultatet er fantastisk, sier Olav Stangeland, konsernsjef i Stangeland Gruppen, som legger til at det i tallene for 2023 er tatt et betydelig tap på en finansiell investering.

Han viser også til at de nå har gjort sin største investering noensinne med kjøpet av kranselskapet Havator, og at de i tillegg har innlemmet flere andre selskap i konsernet i 2023.