Foto: Stangeland Maskin

Stangeland Maskin politianmeldt av Vegvesenet

Statens vegvesen har politianmeldt Stangeland Maskin på grunnlag av funn under et tilsyn i mai 2016.

Det skriver Stavanger Aftenblad i en artikkel på sine nettsider.

Stangeland Maskin ble, ifølge artikkelen anmeldt til politiet i månedsskiftet november-desember i fjor.

Etterforskningen av saken er delt mellom Stavanger politistasjon og Nordsjø/Miljø-avdelingen i Sandnes.

– Vi har anmeldt TS-en for ikke å tilrettelegge for at sjåførene kan opprettholde lovlig arbeidstidsbestemmelser, forteller seksjonssjef Dag Folkestad i Statens vegvesen.

Politijurist Tor Arvid Bruskeland bekrefter overfor Aftenbladet at anmeldelsen også gjelder kjøre- og hviletidsbestemmelser.

– Vi etterforsker for øyeblikket saken. Vi har hatt flere sjåfører fra selskapet inne til avhør, sier Bruskeland til avisen.

Arbeidstilsynet gjennomførte, ifølge artikkelen, to uanmeldte tilsyn hos entreprenøren i fjor. Det førte til varsel om pålegg og en liste med utbedringskrav for Stangeland Maskin. Arbeidstilsynet bekrefter overfor Aftenbladet at kravene er fulgt opp av Stangeland, og at saken er lukket.

– Parallelt med dette gjennomførte Statens vegvesen et tilsyn hos oss. Det resulterte i en anmeldelse. Det er en type reaksjon fra Statens vegvesen som bransjen er kjent med. Vi kjenner til at vi er blitt anmeldt, men vet ikke hvor mye som ligger i anmeldelsen fra Vegvesenet, forteller HMS-K-sjef Olav Silde i Stangeland Maskin.

– Dette kan skje for alle virksomheter som driver med transport, men når det har skjedd så må vi forholde oss til det og lære av feilene, legger han til.