Tommy Stangeland var tydelig fornøyd da selskapet han leder mottok prisen "Årets bedrift" for 2020 i i Stavanger-regionen. Foto: Lars Idar Waage/Næringsforeningen

Stangeland ble kåret til årets bedrift

Stangeland stakk av med seieren da Næringsforeningen i Stavanger delte ut prisen «Årets bedrift» for 2020 i Stavanger-regionen.

Det opplyser Stangeland i en pressemelding.

Daglig leder Tommy Stangeland trakk frem de ansatte da han mottok prisen denne uken.

– Det er sammen med andre man presterer og kjenner tilhørighet. Det å høre til en gjeng som heier på hverandre og som løfter hverandre frem. Jeg blir imponert hver eneste dag av min gjeng, og føler meg som verdens heldigste leder. 650 personer hver eneste dag, som med rå arbeidskraft, viljestyrke og pågangsmot leverer. Jeg er ydmyk, rørt og stolt, og vil på vegne av alle i Stangeland takke for prisen. Det betyr mye for oss alle å bli anerkjent for vårt samfunnsbidrag, sa Tommy Stangeland i sin takketale.

– Viktig for bransjen

Det var varaordfører Dagny Sunnanå Hausken i Stavanger kommune som overrakte prisen. Ifølge meldingen fra Stangeland, avsluttet hun sin tale med å si at det er ingen grunn til å frykte at vinneren legger seg på latsiden.

– Dette forplikter og girer oss enda mer, sier Stangeland. Han mener prisen også er viktig for å vise at bransjen de representerer er attraktiv med interessante og trygge arbeidsplasser.

Delt ut i over 30 år

Næringsforeningen i Stavanger har delt ut prisen «Årets bedrift» siden 1987. Formålet med prisen er å stimulere bedriftskultur og høyne næringslivets status overfor myndigheter og innbyggere. Kriterier for nominasjon er at bedriften har sin hovedaktivitet i regionen, stabil virksomhet over tid og at man har utmerket seg på en spesiell måte. Blant 100 nominerte bedrifter, var det Naboen, Aarbakke, Gilje Tre, Navtor og Stangeland som var finalister i 2020, opplyser Stangeland.

Juryens begrunnelse

Juryen har satt opp følgende punkter i sin begrunnelse for at prisen tildeles Stangeland:

– energisk aktivitet siden 1959

– en aktør som har vært med å forme viktige landemerker i regionen

– drevet lønnsomt de siste 25 årene i en lavmargin-bransje

– investert, ekspandert og utviklet seg

– fokus på kompetanseheving og ressurser

– mennesker med knallsterk arbeidsmoral og høy fagkompetanse

– raust og inkluderende arbeidsmiljø

– arbeid med lærlinger og lærlingskolen

– samfunnsansvar

– målrettet og konkrete tiltak mot bærekraft og ytre miljø

– Dette er bokstavelig talt et grunnfjell, sa direktør Harald Minge i Næringsforeningen, da han presenterte Stangeland under utdelingen av prisen.