Per Olaf Ellinger (t.v.) og Tom Grønli. Foto: Norsk Stålforbund
Per Olaf Ellinger (t.v.) og Tom Grønli. Foto: Norsk Stålforbund

Stålprofilen 2022 til Per Olaf Ellinger og Tom Grønli

Stålprofilen gikk i år til Per Olaf Ellinger og Tom Grønli. Prisutdelingen foregikk under Ståldagsbanketten, torsdag 3. november, på Grand Hotell i Oslo.

Stålprofilen er den norske stålbyggebransjens hederspris, og deles ut årlig av Norsk Stålforbund og Norsk Forening for Stålkonstruksjoner.

– Stålprofilen gis til personer som har gjort en spesiell og fremtredende innsats for stålbyggingens utvikling i Norge, på land eller til vanns. Utmerkelsen symboliseres ved et emaljert jakkemerke i sølv og gull, håndlaget ved OPRO i Oslo, heter det i en pressemelding.

Om vinnerne:
«Per Olaf Ellinger er et kjent navn for de fleste i stålbransjen. Han startet sin karriere hos Daval og har vært innom flere kjente firmaer som Weland, Setsaas, CCB, British Steel, og de siste årene i sin arbeidskarriere var han hos Norsk Stål. Han tilegnet seg stor kunnskap og erfaring når det gjelder standarder for stålprodukter - og stål til bygg, bruer, olje/gass og vannkraftverk. Per har vært en aktiv deltaker og bidragsyter på mange av NFS´ arrangementer gjennom mange år og har jevnlig holdt foredrag for studenter om stål med stor glød og entusiasme.»

«Tom Grønli er også et kjent navn for de fleste i stålbransjen. Han startet sin karriere hos Gustav Aspelin og har vært innom flere kjente firmaer som Skandia Plate, Svensk Stål, CCB, og de siste årene i sin arbeidskarriere var han hos Ruukki / Tibnor. Han tilegnet seg stor kunnskap og erfaring når det gjelder metallurgi og standarder for stålprodukter. Tom var blant annet med på å utvikle Stålforbundets første miljødeklarasjoner for stål i 2007, og har vært en aktiv deltaker og bidragsyter på mange av NFS´ arrangementer gjennom mange år.»