Sprengningsulykke sendte steinsprut inn i boligfelt

Flere hus skal være rammet av steinsprut etter et sprengningsuhell i et steinbrudd 150 unna et boligfelt i Hemnes i Nordland.

Det skriver NRK Nordland i en artikkel på sine nettsider.

Steiner skal, ifølge artikkelen ha flydd flere hundre meter fra ulykkesstedet. Steinspruten skal ha ført til flere skader på hus og annen eiendom. Blant annet lagde en stein hull i taket i et bolighus. Beboerne har nå anmeldt hendelsen, som de beskriver som livsfarlig.

Det sprenges, ifølge NRK, relativt ofte i steinbruddet, og en nabo som statskanalen har snakket med, forteller at dette ikke er første hendelse forbundet med sprengningen.

– Det rister så kraftig at bilder faller i gulvet og CD-plater ramler ned av hylla, men så ille som det var denne gangen har det aldri vært før, sier Maiken Juvik.

Kommunen er oppdragsgiver for sprengingen, og sier overfor NRK at de ser alvorlig på saken. Likevel mener de ikke at det har skjedd et brudd i rutinene.

– Det har vært tilfeller med uønsket steinspurt før, men ikke av slik omfang som nå. Vi er derfor i dialog med entreprenøren og de sier deres prosedyre har blitt fulgt, sier Magne Linvik, avdelingsleder for vei i Hemnes kommune.