Tom Hedalen (til venstre) og Gunstein Mork i Statens vegvesen ser på skadene etter gårsdagens sprengningsuhell. Foto: Kjell Wold/Statens vegvesenTom Hedalen og huseieren ser på skadeomfanget. Foto: Kjell Wold/Statens vegvesenFoto: Kjell Wold/Statens vegvesenFoto: Kjell Wold/Statens vegvesenFoto: Kjell Wold/Statens vegvesen

Sprengningsulykke på E134 Damåsen-Saggrenda - eiendom og bil ble pepret av stein

I 19:30-tiden onsdag kveld skjedde en spregningsulykke på E134 Damåsen-Saggrenda-utbyggingen ved Trollerudmoen i Kongsberg.

Det skriver Statens vegvesen i en pressemelding på sine nettsider.

Langs ny E134 skal det bygges en traktorvei fra gården i Sandsværveien 146 over tunneltaket på Svartåstunnelen vest og videre innover i skogen bak jernbanen. Vegvesenet skriver at noe gikk galt ved fjellsprengningen onsdag kveld, og flere titalls stein traff en driftsbyging, en bil og et tømmerhus på eiendommen.

Det bor en ung familie med to små barn på tre og fem år i hovedhuset, mens det bor en person i en sidebygning. Ingen av disse kom til skade da det smalt i går kveld, men de materielle skadene på driftsbygningen er betydelige, heter det i pressemeldingen.

Politiet ble varslet, og fikk kartlagt og merket av steinene som sprutet inn over eiendommen.

Torsdag har byggherre Statens vegvesen kalt inn entreprenøren Implenia Norge AS og deres sprengningsentreprenør Kjell Foss AS til et møte for å gå gjennom hendelsen og eventuelt finne årsaken til hvorfor det gikk galt, skriver Vegvesenet.

Etter møtet vil det bli gjort en vurdering av om sprengningsarbeidene kan bli tatt opp igjen.