Spennende prosjekt

Lofotporten kan bli det første nye tettstedet i Norge på 50 år. Fredag ettermiddag presenterte en entusiastisk arkitekt som er en av Norges mest dynamiske og oppegående arkitekter  - Ole Wiig fra NarudStokkeWiig - et lite eventyrprosjekt i Lofoten. Men Ole Wiig har flere spektakulære forslag for utvikling av den fantastiske kysten vår. Klippfiskhotellet i Kristiansund kan dersom det blir bygget, bli en av kystens stor attraksjoner.

Lofotporten vil uansett bli en attraksjon som opplagt vil trekke nye tusener av mennesker til landet vårt.

Forretningsmannen Torfinn Bendiksen er overbevisende når planene for «Lofotporten» blir presentert. Hans idé har i lengre tid vært å bygge restauranter, serviceanlegg for båter, hotell, næringsanlegg og et ukjent antall boliger ved Raftsundet - kloss inntil brua på Austlofotsiden, skriver Lofotposten i sin presentasjon etter møtet fredag.

Alle tankene som svirret i hodet på den utflyttede forretningsmannen fra Melbu fikk utløp under et møte med arkitekt Ole Wiig fra arkitektfirma narudstokkewiig.
Mannen som har hatt ansvaret for utvidelsene på Slottet og byggingen av Gardermoen, tente øyeblikkelig. Og i dag sitter vi med visjonen i form av tekst og bilder, sier Torfinn Bendiksen som sammen med Wiig og andre sentrale personer presenterte detaljene i Svolvær fredag ettermiddag.

Vi håper at det de visjonene Ole Wiig og hans kompanjonger har blir til virkelighet. Det vil løfte Norge som turistnasjon. Ja, det vil løfte Norge på alle måter. Løft blikket - drøm og la tankene bli til virkelighet. Dette vil løfte kyst-Norge.

Dette bidrar til at vi kan utvikle landet også uavhengig av olje og gass.