Fredag 21. august åpner Statens vegvesen ny trappebro over Vøringsfossen. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpixDen nye broen knytter sammen Fossetromma og Fossli og er bygget som en del av prosjektet Nasjonale turistveger der utradisjonell arkitektur ofte kombineres med vakker natur. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpixTrappebroen ble satt sammen i sju deler, har en spennvidde på 47 meter og en høydeforskjell på 16 meter. Den er tegnet av arkitekt Carl-Viggo Hølmebakk og har 99 trappetrinn. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Spektakulær gangbro over Vøringsfossen åpnes

Fredag åpnes trappebroen som gjør det mulig å spasere over den 182 meter høye Vøringsfossen i Eidfjord kommune i Vestland.

Den nye broen knytter sammen Fossetromma og Fossli og er bygget som en del av prosjektet Nasjonale turistveger der utradisjonell arkitektur ofte kombineres med vakker natur.

For to år siden ble første byggetrinn i Vøringsfossen gjennomført. Ved Fossli hotell ble det bygget utsiktsplattformer, toalettbygg, trapper og gjerder.

Trappebroen ble satt sammen i sju deler, har en spennvidde på 47 meter og en høydeforskjell på 16 meter. Den er tegnet av arkitekt Carl-Viggo Hølmebakk og har 99 trappetrinn.