Finn Erik Blakstad (V), Reinert Hersleth (Hersleth Entreprenør) og Harald Fløgstad (H).

Speed-dater listetopper

Onsdag møtte Hersleth Entreprenør listetoppene i Moss, og torsdag gjorde Backe Stor-Oslo samme øvelse i Asker og Bærum. I ukene som kommer vil entreprenører få anledning til å speed-date lokale politikere over hele Østfold, Akershus og Buskerud.

NHO Viken Oslo er arrangør av de politiske verkstedene, som finner sted til sammen 13 steder – hvorav de fleste dekker flere kommuner. Den første samlingen ble arrangert i Kongsberg 6. juni, den siste i Nedre Romerike 22. august. De fleste samlingene finner sted i juni.

- Dette er en god og nyttig arena. Vi får frem vårt budskap på hva som skal til for at gjøre gode innkjøp, og for å tilrettelegge for videre utvikling av byen. Og politikerne virket interessert og lyttet, sier administrerende direktør i Hersleth Entreprenør AS, Reinert Hersleth.

Han møtte politikerne – parti for parti – på speed-date med ti minutter på hver. Med eget "Hersleth-bord", alt tilrettelagt av NHO Viken Oslo og i samarbeid med EBA Oslo, Akershus og Østfold. I tillegg til Hersleth stilte fire bedrifter fra andre næringer, alle med tilsvarende bord – bedrifter som representerte spenn fra reiseliv til industri.

- På denne måten får politikerne truffet flere bedrifter enn ved vanlige bedriftsbesøk. Naturlige temaer er satsing på yrkesfag, grønne innkjøp og satsing på infrastruktur. Dette er temaer som er viktige for både politikere og bedrifter, sier regiondirektør i NHO Viken Oslo, Nina Solli.

- Vi håper så mange som mulig av våre medlemmer benytter anledningen til å treffe lokalpolitikerne og diskutere direkte over bordet. Ikke bare når man gjennom med sine saker, det er også en god anledning til å bli kjent med de som både skal bestille og regulere i kommende fireårsperiode, sier direktør i EBA Oslo, Akershus og Østfold, Ole Henrik Ystehede. Han vil følge verkstedene og tilrettelegge for bedriftene som deltar i Østfold og Akershus.

Administrerende direktør i Backe Stor-Oslo, Arne Landmark, fikk møte politikere fra både Asker og Bærum. Det er to både like og ulike kommuner i forhold til hvordan de kjøper inn og behandler reguleringssaker og byggesaker.

- Utfordringene entreprenørnæringen har i forhold til kommunene er forskjellige. Men felles for begge er at dette er svært store bestillere, og viktige for oss. Her får vi anledning til å diskutere både hva vi er opptatt av og hva politikerne vil prioritere. Det gir også godt grunnlag for videre dialog. Det er nyttig, sier Landmark.