Illustrasjon: Snøhetta/PlompmozesIllustrasjon: Snøhetta/PlompmozesIllustrasjon: Snøhetta/PlompmozesIllustrasjon: Snøhetta/PlompmozesIllustrasjon: Snøhetta/PlompmozesIllustrasjon: Snøhetta/PlompmozesIllustrasjon: Snøhetta/PlompmozesIllustrasjon: Snøhetta / Plumpmozes

Sparebankstiftelsen Jevnaker Lunner Nittedal gir 25 millioner til Snøhetta-tegnet astronomisenter

Sparebankstiftelsen Jevnaker Lunner Nittedal støtter Solobservatoriet i Lunner i Viken med 25 millioner kroner til byggingen av et nasjonalt og internasjonalt opplevelses- og formidlingssenter innen astronomi og naturforståelse.

Det skriver Sparebankstiftelsen i en pressemelding.

Stiftelsen Solobservatoriet skal bygge et nytt lærings- og opplevelsessenter med planetarium på 1.500 kvadratmeter og syv overnattingsplaneter på 600 kvadratmeter til en total byggekostnad på omtrent 200 millioner kroner på Romeriksåsen i Lunner kommune.

Snøhetta har nå ferdigstilt forprosjektet, heter det i pressemeldingen fra Sparebankstiftelsen.

– Dette er den største gaven stiftelsen har gitt i sin tiårige historie. En så stor tildeling viser at dette er et prosjekt styret har tro på. Arkitektur og innhold kommer til å styrke Hadeland som destinasjon, kommenterer Bjørn Haugen Morstad, daglig leder i Sparebankstiftelsen Jevnaker Lunner Nittedal.