Nathalie Watine, direktør for digital transformasjon i Bouygues Immobilier og medgründer og administrerende direktør Håvard Haukeland i Spacemaker signerete partnerskapsavtalen mellom de to selskapene. Foto: Spacemaker

Spacemaker inntar Frankrike med ny avtale

Den norske teknologibedriften Spacemaker har signert en partnerskapsavtale med den franske eiendomsutvikleren Bouygues Immobilier.

Det skriver Spacemaker i en pressemelding tirsdag.

Ved å samarbeide med Bouygues Immobilier lanserer Spacemaker plattformen sin i det franske markedet. Dette markerer det første franske partnerskapet i Spacemakers program for inngang i nye markeder, hvor utvalgte eiendomsutviklere får tilgang til AI-plattformen, skriver Spacemaker.

Spacemaker benytter kunstig intelligens (AI) for å generere og evaluere mulige løsninger på en tomt basert på fysiske data, forskrifter og preferanser.

Medgründer og administrerende direktør Håvard Haukeland i Spacemaker (fra venstre) med president Pascal Minault og direktør for digital transformasjon Nathalie Watine i Bouygues Immobilier. Foto: Spacemaker

Bouygues Immobilier vil i år begynne å bruke Spacemakers teknologi i seks av sine viktigste prosjekter, inkludert Charenton-Bercy-distriktet helt øst i Paris.
– Spacemaker har som mål å bidra til å bygge bedre og mer bærekraftige byer med AI. Etter den vellykkede lanseringen av vår plattform i Norden, er vi nå stolte av å samarbeide med en av Europas ledende og mest fremtidsrettede eiendomsutviklere, forklarte Håvard Haukeland, Spacemakers medgründer og administrerende direktør, i pressemeldingen.
– Jeg er veldig glad for samarbeidet med Spacemaker, som er et perfekt eksempel for
Bouygues innovasjons- og digitaliseringsstrategi, kommenterer Pascal Minault, president for Bouygues Immobilier.