White-partner Jenny Mäki (til venstre) fortsetter som kreativ leder i White arkitekter Oslo, og Sofie Galåen Bentzen tar over som ny daglig leder. Foto: White arkitekter

Sofie Galåen Bentzen er ny sjef i White arkitekter i Oslo

Sofie Galåen Bentzen tiltrer rollen som ny daglig leder ved White arkitekter Oslo.

Det skriver arkitektkontoret i en pressemelding mandag.

Partner Jenny Mäki, som har ledet kontoret siden etableringen i Oslo for fem år siden, går over i stillingen som kreativ leder. Sammen vil de, ifølge pressemeldingen, fortsette det strategiske arbeidet med arkitektur, landskap og byutvikling i Norge og internasjonalt.

– Med sin faglige tyngde og lange ledererfaring fra arkitektur- og planfeltet vil Sofie styrke firmaets profesjonalitet og gi kontoret ytterligere tyngde som en internasjonal aktør på arkitekturscenen i Oslo, sier Jenny Mäki.

– Vi er veldig glade for å ha henne med på laget, understreker hun i pressemeldingen.
Sofie Galåen Bentzen er utdannet arkitekt fra NTH/NTNU, og kommer fra stillingen som daglig leder i arkitektfirmaet Helen&Hard. Bentzen har tidligere jobbet flere år som prosjektsjef i NSW, og kan også skilte med arbeidserfaring fra utlandet.

Ifølge pressemeldingen vil den nye White-sjefens første viktige oppgave å styrke teamet av arkitekter, urbanister og landskapsarkitekter.

– Jeg ser frem til å ta fatt på denne spennende oppgaven, og føler meg enormt privilegert som får muligheten til å jobbe sammen med dette særs dyktige teamet. Verdigrunnlaget, med bærekraft, kvalitet, forskning og tverrfaglig nyvinning, utgjør en rød tråd gjennom både prosess, team og prosjekt hos White. Dette inspirerer og motiverer meg. Jeg ser frem til å bidra og få muligheten til å forvalte dette grunnlaget og bygge videre mot nye mål, sier Bentzen.
White arkitekter Oslo har, ifølge meldingen, vunnet flere viktige oppdrag både i Norge og internasjonalt de siste årene. Kontoret er en avdeling av White arkitekter AB, Skandinavias største arkitekturkollektiv. Kontoret har siden 1951 vokst til over 900 medarbeidere fordelt på 13 kontorer i Sverige, Norge, Danmark og Storbritannia.