Södra slår sammen trelast og interiørtre

Södra mobiliserer ressurser innen saget og høvlet tre samt interiørtre gjennom sammenslåingen av forretningsområdene Södra Timber og Södra Interiör.

Sammenslåingen styrker Södras tilstedeværelse i markedet og skal realisere synergier innen ledelse, teknologi, logistikk og salg.

– Ved å fusjonere Timber og Interiör tar vi et strukturelt grep innen saget og høvlet tre samt interiørtre. Vi vil styrke vår tilstedeværelse i markedet og vår industrielle struktur, noe som gjør det mulig å realisere synergier av hele prosessen fra råvare til kunde. På denne måten vil vi kunne gi kundene bedre tilbud og dermed styrke vår konkurransekraft, sier Lars Idermark, konsernsjef i Södra.

Fusjonen styrker skogeiernes tilbud av trevarer og interiørtre og dermed også lønnsomheten til skogdriverne. Fusjonen er et naturlig skritt i Södras strategi om å bli et mer helhetlig og lønnsomt konsern.

- Det er i tråd med å øke vår interne effektivitet, noe vi jobber med på alle fronter, sier Lars Idermark.

Beslutningen om å starte forhandlinger om en fusjon mellom forretningsområdene ble tatt av Södras styre tirsdag 7. oktober.

Håkan Svensson er utpekt som leder av det fusjonerte forretningsområdet. Håkan Svensson er i dag leder av Södra Timber. Han har vært i Södra-konsernet siden 2005 og har både vært leder for Södra Interior og skogsdirektør.

Södra Timber produserer sagede trevarer og hadde i 2013 en omsetning på ca. SEK 4,3 mrd. Södra Interiör produserer høvlede og bearbeidede trevarer for interiørbruk, bl.a. listverk, paneler, gulv, stolper, limtre samt andre treinnredningsprodukter, og hadde i 2013 en omsetning på ca. SEK 1,2 mrd. Det nye forretningsområdet vil få navnet Södra Wood, og vil ha en samlet omsetning på ca. SEK 5,5 milliarder med ca. 1500 ansatte.