Maskinansvarlig Leif Søbstad (t.v.) og Aanleggsleder Kristian Søbstad. Foto: Søbstad

Søbstad investerer i elektriske gravemaskiner

Søbstad as fikk i uke 14 overlevert sin første helelektriske gravemaskin som drives av batteri. Gravemaskin nummer to kommer i løpet av sommeren.

Den første graveren er på ti tonn, og er utstyrt med gummibelegg på beltene. Dermed kan den brukes på faste dekker som asfalt og brostein og lignende. Den andre som kommer før ferien er på 25 tonn, og er utrustet som en helt vanlig gravemaskin.

- Leverandør av maskinene er Pon Equipment og de er produsert av Caterpillar. Enova har bidratt med tilskudd til finansering av maskinene, skriver selskapet i en pressemelding. Til sammen koster de to maskinene 7,6 millioner kroner, som er 50 prosent dyrere enn en vanlige dieseldrevne maskiner.

- Bakgrunnen for at vi går til anskaffelse av de to maskinene er at vi som firma ønsker å være aktive i det grønne skiftet som er på full fart inn i vår bransje også. Søbstad as har som ambisjon å være i førersetet på utviklingen av det grønne skiftet og dermed trygge arbeidsplassene for våre ansatte i fremtiden. Når vi utførte utbyggingen av Torvet for Trondheim kommune så gjennomførte vi det som en av de første entreprenørene i Norge som en fossilfri byggeplass, skriver selskapet.