En rekke forbedringer er gjort i Smestadtunnelen som gjenåpner søndag. Ny asfalt, godt lys, god ventilasjon og brannplater i taket er noe av forbedringene. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Smestadtunnelen igjen åpen for trafikk

Søndag åpnet Smestadtunnelen i Oslo igjen etter å ha vært stengt i nesten ett år for utbedringer.

Tunnelen var den første som ble stengt da Vegvesenet påbegynte sitt store tunnelutbedringsprosjekt i fjor sommer. Klokken 18 søndag var det omsider klart for gjenåpning.

– Jeg er glad for at vi gjorde dette, på tross av skepsisen mange uttrykte på forhånd, sa samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) ved åpningen søndag.

– Den dagen vi får en hendelse i en tunnel, vil vi se en forskjell, sa han videre.

Selve åpningshandlingen ble gjort via det nye nødtelefonsystemet. Vegtrafikksentralen åpnet bommen til tunnelen klokken 18.00.

Over hele landet skal 200 tunneler oppgraderes til EU-standard og moderniseres ved at gammelt utstyr skiftes ut og ny sikkerhet bygges inn. Bare i Oslo står ti tunneler på arbeidslisten som gjelder for 2015 til 2019.

Byggeleder ved Smestadtunnelen, Linn Kulberg Knutsen, forteller at arbeidene i tunnelen har gått etter planen.

– Vi åpnet en ukes tid før fristen, sier hun.

Smestadtunnelen er den første av tunnelene i Oslo som gjenåpnes etter rehabilitering. Det pågår rehabiliteringsarbeid også i Brynstunnelen og Granfosstunnelen, som begge gjenåpner neste år – Brynstunnelen i juni, Granfosstunnelen mot slutten av 2017.