Slik ser det ut i Haramsfjordtunnelen etter at det på fredag begynte å brenne i en sprøyterigg i forbindelse med vann- og frostsikringsarbeid i Haramsfjordtunnelen. Foto: Svein Skeide/Møre og Romsdal fylkeskommune.

Slik ser det ut etter tunnelbrannen ved Nordøyvegen-prosjektet

Møre og Romsdal fylkeskommune og Skanska var i dag på befaring etter fredagens brann i Haramsfjordtunnelen ved Nordøyvegen-prosjektet. Politiet ønsker nå å få sprøyteriggen som brant ut av tunnelen for å gjøre undersøkelser.

Det skriver Møre og Romsdal fylkeskommune i en pressemelding.

Prosjektleder Mariannne Nærø i Møre og Romdsal fylkeskommune.

- Først må vi planlegge hvordan vi skal få sprøyteriggen ut på en måte som er trygg for de som skal gjøre denne jobben. Vi må ha en gjennomgang av elektroinstallasjonene og ventilasjonen, bruke vann for å binde støvpartikler og demontere hvelvet over sprøyteriggen før vi kan få den ut. Så må vi undersøke tunnelen grundig for å finne ut hvor store skader det er, og hvilke konsekvenser det får. Sikkerheten til de som jobber i tunnelen vil hele tiden være det som avgjør fremdriften, sier prosjektleder Marianne Nærø i Møre og Romsdal fylkeskommune.

Det var under arbeid med vann- og frostsikringen av Haramsfjordtunnelen det begynte å brenne fredag 8. januar. Hendelsen blir fulgt opp i henhold til retningslinjene for helse, miljø og sikkerhet i Møre og Romsdal fylkeskommune og Skanska, og det er satt i gang intern gransking, skriver Møre og Romsdal fylkeskommune.

Fem arbeidere var inne i tunnelen da brannen oppsto. Alle kom seg ut på egenhånd, men to måtte til rutinesjekk på sykehus.

Foto: Svein Skeide/Møre og Romsdal fylkeskommune.