Foto: Peikko

Slik løste man utfordringen med store spenn i konferansesalen på Thon Hotell Harstad

Samvirkebjelker ble løsningen da Consto bygde nytt konferansesal på Thon Hotel Harstad.

Det skriver leverandør av forbindelser og betongløsninger Peikko i en melding til Byggeindustrien.

I første omgang hadde totalentreprenør på prosjektet, Consto, etterspurt lavflensbjelker til den nye konferansesalen, men nye løsninger måtte finnes for de drøyt 16 meter lange spennene i salen. Både plasstøpt og prefabrikkert betong og fagverk var vurdert fra før, men Peikko ønsket å se om utfordringen kunne løses med samvirkebjelken Deltabeam, heter det i pressemeldingen.

Grunnet flere etasjer med hotellrom over, samt det store bjelkespennet, var ikke dette anset som et alternativ tidligere fra verken de rådgivende ingeniørene hos Indira eller Consto.

En senioringeniør i det finske hovedkvarteret til Peikko begynte å knuse tall sammen med Ola Alm i Indira, og resultatet ble en bjelke som kun gikk 320 millimeter ned fra dekket, skiver Peikko.

– Det er utrolig kult med utfordringer som dette. Det stiller store krav til samhold og dialog i gruppen, og alle må prestere på sitt høyeste nivå hele tiden for at det skal kunne bli realisert. Consto er en av våre viktigste samarbeidspartnere, og de har alltid vært framoverlent når det kommer til innovasjon og nytenkning, og det er kult å se at de benytter seg av up-and-coming sivilingeniører som tør å hoppe rett på såpass krevende utfordringer som disse konferansesalene har vært, sier Daniel Klemetsen, salgssjef for Deltabeam i Peikko Norge.