Living Coral Biobank i Australia. Illustrasjon: Contreras Earl ArchitectureLiving Coral Biobank i Australia. Illustrasjon: Contreras Earl ArchitectureLiving Coral Biobank i Australia. Illustrasjon: Contreras Earl ArchitectureLiving Coral Biobank i Australia. Illustrasjon: Contreras Earl ArchitectureLiving Coral Biobank i Australia. Illustrasjon: Contreras Earl ArchitectureLiving Coral Biobank i Australia. Illustrasjon: Contreras Earl ArchitectureLiving Coral Biobank i Australia. Illustrasjon: Contreras Earl Architecture

Slik blir verdens første korallhvelv i Australia

Verdens første anlegg for bevaring av koraller skal bygges i Australia i byen som utgjør porten til det store korallrevet Great Barrier Reef, Port Douglas.

Living Coral Biobank, som anlegget skal hete, er tegnet av det London-baserte arkitektkontoret Contreras Earl Architecture, og beskrives som en levende ark for koraller. Bygget skal huse omtrent 800 arter harde koraller, og er designet med avanserte energiløsninger som skal skape optimalt klima for de forskjellige artene samtidig som bygget bruker minst mulig energi, skriver arkitekturnettsiden ArchDaily.

Det 6.830 kvadratmeter store bygget er modellert etter koralltypen fungiidae, og arkitekt Rafael Contreras uttaler at prosjektet er en mulighet til å utfordre byggenæringen til å bygge karbonnøytralt, og dermed bidra til beskyttelsen av koraller i naturen.