Illustrasjon: White Arkitekter

Slik blir nye TMV Odden

White Arkitekter er tildelt oppdraget med å utforme TMV Odden i Trondheim.

Det skriver White Arkitekter i en pressemelding tirsdag.

TMV Odden skal bygges på Solsiden i Trondheim, hvor Trondhjems Mekaniske Værksted mellom 1872 og 1983 bygde båter for Hurtigruta.

– Å forvandle en så sentral og viktig plass i en av Norges største byer er veldig spennende. Vi har ønsket å lage en torg som er hyggelig å oppholde seg på og som forbedrer kontakten med vannet, som ikke hadde vært så tilgjengelig tidligere, forklarer Sam Keshavarz, ansvarlig landskapsarkitekt hos White Arkitekter.

Arkitektkontoret har, ifølge pressemeldingen, jobbet mye for å få til en god sameksistens mellom fotgjengere og syklister, og har funnet en løsning med en egen sykkelsti over torget og strategiske torgmøbler for å redusere fart og styre syklistene.

I tillegg skal det opprettes aktiviteter på torget, som en klatrevegg for barn.

En terrasse i tre skal utgjøre gulvet ved den nye bryggen.

– Sitteplasser i store dimensjoner rammer Kai-promenaden og gangveien i nordøst. Fremfor alt, plasserer vi et stort tre-møbel, «Trekallen», midt på torget. Trekallen blir torgets hovedattraksjon, en fleksibel, sosial møteplass som manifesterer Trondheim som Norge fremste treby. Trondheim har jo Nord-Europas største sammenhengende trehusbebyggelse, uttaler White Arkitekter i pressemeldingen.