All makt i denne sal, heter det om Stortinget. Men politikerne er ikke alene i eget hus, i kjelleren har skjeggkre gjort sitt inntog i løpet av høsten. Illustrasjonsfoto: Berit Roald / NTB scanpix

Skjeggkreproblemet har nådd Stortinget

Det uønskede skjeggkre er blitt en sak for Stortinget. Krypene har riktignok ikke havnet på politikernes bord, men de har trengt seg inn i kjelleren på tinget.

De folkevalgte som styrer landet, har allerede fått instruks om hvordan de skal forholde seg til de ubudne gjestene, skriver Dagens Næringsliv

Politikerne blir bedt om å unngå å sette vesker og bager på kontorgulvene. I stedet bør de bruke en stol eller benk. Skulle et plagg falle på gulvet, bør det ristes før det henges opp igjen, står det på plakatene som er hengt opp i Stortingets kjeller.

«De er vanskelig å bli kvitt helt når de først er i en bygning», heter det videre i oppslaget.

Samtidig som representanter og andre som jobber på Stortinget blir bedt om å ta sine forholdsregler, gjør driftsavdelingen som folk flest. Det er satt ut limfeller med håp om å få inntrengerne i klisteret. Renholdet er trappet opp, og et skadedyrfirma er hyret inn.