Skanska tar grep i Nord-Norge

Skanska omorganiserer sin virksomhet i Troms og Finnmark. Anleggsvirksomheten trappes opp, mens næringsbygg trappes betydelig ned og boligsegmentet i Tromsø avvikles.

En konsekvens av dette er at Skanska Norges styre den 16. mai vil bli forelagt et forslag om en bemanningsreduksjon på ca 80 ansatte.

Skanska har fortsatt vekstambisjoner i Nord, men etter svak inntjening i en årrekke ser selskapet seg nødt til å innføre en ny forretningsmodell for Troms og Finnmark. Samtidig sees det på muligheter for at noen av medarbeiderne kan overføres til andre enheter i Skanska. De ansatte vil også tilbys overtagelse av selskapets drift i Tromsø.

- For å sikre videre drift i regionen ser vi oss nødt til å ta grep i Tromsø spesielt, og fylkene Troms og Finnmark generelt. Grunnet svak inntjening i en årrekke vil vi tone ned vår byggvirksomhet og satse mer på anleggsvirksomhet fremover. Vi har så lenge vi har kunnet prøvd å holde liv i boligvirksomheten. Jeg kan bare beklage den vanskelige tiden flere av våre ansatte går i møte, sier Petter Eiken, administrerende direktør, Skanska Norge.

Dette vil ikke påvirke Skanskas byggvirksomhet i Bodø og Narvik, hvor de forventer vekst fremover. Skanska har også flere store anleggsprosjekter i både Nordland, Troms og Finnmark med Lundbergsjakta i Narvik, Prostneset kai i Tromsø, Hyggevatn Transformatorstasjon (Goliat) i Hammerfest og en bro over E6 i Bardufoss. Skanskas byggvirksomhet i Troms og Finnmark består av prosjektene Honningsvåg Lufthavn, Finnsnes sykehjem, samt vannbehandlingsanlegget og Seljestad skole i Harstad.

- Våre kunder kan være trygge på at Skanska fortsatt vil være en solid samarbeidspartner i Troms og Finnmark. Vi ser muligheter for en større mobil enhet i Nord gjennom samarbeid mellom våre bygg- og anleggsenheter, sier Eiken.