Brubyggingen i Helgøysundet i Rogaland er i gang. Foto: Rogaland fylkeskommune

Skanska starter bygging av Helgøy bru

Skanska starter byggingen av den 270 meter lange brua over Helgøysundet i Rogaland.

Det skriver Rogaland fylkeskommune i en pressemelding fredag.

De 17 pelene er fordelt i fem pelegrupper i fem akser. Avstanden mellom aksene er omtrent 47 meter. Lengden på pelene varierer fra 11,1 meter til 44,2 meter alt etter avstand til sjøbunn, skriver Rogaland fylkeskommune i pressemeldingen. Illustrasjon: Skanska

Helgøy bru blir totalt 270 meter lang og fire meter bred. Totalt består prosjektet av 1.880 meter vei med ett kjørefelt, samt møteplasser. Prosjektet gjennomføres som totalentreprise, med Vassbakk & Stol som hovedentreprenør. Til å prosjektere og bygge Helgøy bru har hovedentreprenøren fått med seg morselskapet Skanska. Hele kontrakten er verd 72 millioner kroner.

– Vi har delt arbeidet i sjø i faser. Den første fasen starter mandag. Da starter fundamenteringsarbeidet. Den nye brua blir fundamentert på 17 støpte stålrørspæler. En stor lekter med pælerigg blir brukt til dette arbeidet, sier prosjektleder Åsbjørn Søyland i Rogaland fylkeskommune i pressemeldingen.

Fundamenteringsarbeidet skal vare til langt ut i juni, heter det i meldingen.

Helgøy bru består av prefabrikkerte elementer i lengder som i hovedsak tilsvarer spennvidden, omtrent 47 meter. En flytekran monterer elementene på toppen av stålrørpelene. Dette arbeidet er planlagt fra november i år til april 2022.