Skanska på studenttoppen

Skanska utropes også i år som den mest attraktive arbeidsgiveren innen bygg- og anleggsbransjen (construction). Dette går frem av resultatene fra Universum studentundersøkelse 2011.

Skanska har i Universums undersøkelser vært den mest attraktive entreprenørene de siste årene, og konserndirektør Pål P. Syse er meget godt fornøyd med resultatet.

– Det er svært gledelig at studentene fortsetter å se på oss som den mest attraktive arbeidsgiveren i bransjen. Med den veksten vi legger opp til de neste fem årene, vil vi ha et stort behov for kompetent arbeidskraft. Skal vi lykkes med våre ambisjoner er vi avhengig av at studentene oppfatter oss som en spennende arbeidsgiver hvor de har muligheter til å utvikle seg, forteller Syse.

Universum studentundersøkelse 2011 er en stor undersøkelse hvor hele 6718 studenter har svart på en rekke spørsmål om sin drømmearbeidsgiver. Av disse 6718 studentene er 2808 teknologistudenter, og svarene til denne gruppen er grunnlaget for topp 50-listen over de mest attraktive arbeidsgivere innen teknologi uavhengig av bransje. Skanska kom på 12. plass på totallisten for teknologiselskaper, men er altså det mest attraktive selskapet innen construction.

- Skanska er et eksempel på en virksomhet med bred faglig kompetanse, som gjør at mange forskjellige typer studenter kan søke seg til virksomheten. Det som gjør at Skanska scorer bedre enn konkurrentene er at de appellerer til et bredt utvalg av studenter og dermed øker attraktiviteten, uttaler Carlo Duraturo i Universum Norge.