Consulens Brygge. Illustrasjon: Ensign AS.

Skanska og Base fortsetter sammen i Stavanger

Byggingen av Consulens Brygge startet i 2020 med 38 leiligheter i første byggetrinn. Nå starter byggingen av 27 leiligheter i trinn 2.

– Consulens Brygge er et prosjekt vi er veldig stolte av, og da er det selvsagt ekstra godt å se at markedet deler vårt syn på kvaliteter og beliggenhet på prosjektet. Dette prosjektet skal bli et foregangseksempel på miljøvennlig utvikling av nye boliger i Stavanger, og her har vi tydelige miljøambisjoner. Vi BREEAM-NOR-sertifiserer alle våre boligprosjekter i Skanska Eiendomsutvikling, og det sikrer kundene våre trygge og miljøvennlige hjem som tilrettelegger for en mer miljøvennlig livsstil, sier regiondirektør i Skanska Eiendomsutvikling, Magnus Ervik Fossheim i en pressemelding.

Consulens Brygge bygges på den gamle Kulimportkaien ved Hillevågsvatnet i Stavanger

– Ja, som mange husker kom trinn 1 omtrent samtidig som koronapandemien brøt ut. Da var vi som andre boligutviklere usikre på hva som kom til å skje, men dette har gått over all forventning, sier Odd-Are Njå i Base Bolig i meldingen.

I byggetrinn 1 ble det satt prisrekord for leiligheter i Stavanger med 40 millioner kroner på en stor toppleilighet. I trinn 2 er det to toppleiligheter på rundt 200 kvadratmeter ute for salg, men det planlegges også for en enda større toppleilighet.

Det er Skanska, Region Sør i Stavanger, som skal bygge Consulens Brygge. Kontrakten for byggetrinn 2 har en verdi på cirka 110 millioner kroner, opplyser entreprenøren.

Consulens Brygge skal bestå av fire bygg med totalt 121 leiligheter og 10 rekkehus. Prosjektet er forventet ferdigstilt i 2023. Det neste salgstrinnet er under planlegging. Prosjektet er et samarbeid mellom Base Bolig og Skanska Eiendomsutvikling.