Ill. Dark arkitekter

Skanska investerer i tomt i Asker

Skanska har kjøpt den 4.000 kvadratmeter store tomten Askerholmen i Asker, og planlegger å utvikle et av Askers mest miljøvennlig boligprosjekt.

– Askerholmen er en tomt vi er svært fornøyde med. Beliggenheten er helt i tråd med vår strategi for hvor vi skal være og hva slags type tomter vi skal utvikle boliger på – svært nært kollektiv knutepunkt og i et sentrumsnært område i utvikling, sier konserndirektør i Skanska Eiendomsutvikling, Thorbjørn Brevik.

Askerholmen ligger cirka 600 meter fra Asker togstasjon og 200 meter fra sentrum. Tomten ligger også tett på Føyka/Elvely som er et stort utviklingsområde i Asker sentrum.

Nå har Skanska har kjøpt 100 prosent av aksjene i Gamle Drammens vei 227 Eiendom AS og Ingeniør Per Fossum AS som utgjør Askerholmen, og har planer om å bygge omlag 65 leiligheter her, samt 2.000 BTA med næring i første etasje.

I det nåværende bygget på tomten er det en blant annet en Extra matbutikk, og denne vil bli en del av det nye prosjektet som kommer. 

– Skanska og Norsk Butikkdrift har et godt samarbeid omkring utvikling av eiendommen, og vi ser frem til å kunne åpne en ny og utvidet Extra-butikk i de kommende lokalene, sier direktør for innleie i Norsk Butikkdrift, Jon Kvisli Østmoe.

Grønn satsing
Alle Skanskas nye boligprosjekter skal bygges som BREEAM-sertifiserte prosjekter.

– Dette er noe vi som utvikler virkelig brenner for, og Askerholmen vil helt klart bli et miljøvennlig boligprosjekt med svært gode kvaliteter. Her skal vi utvikle et spennende og flott boligprosjekt der miljøhensynet ligger til grunn, sier Brevik.

Et prioritert utviklingsområde
Askerholmen ligger tett på Føyka, som er det største utviklingsområdet i Asker sentrum. Her skal den urbane byutviklingen gi Asker en bypark og åpne opp Askerelva, samt legge til rette for et større og mer levende byrom i form av blant annet forretninger, torg og spisesteder.

– Nå starter arbeidet med regulering av tomten, og vi gleder oss til å komme i gang med det som skal bli et kjempeflott prosjekt i Asker, avslutter Brevik.