I august starter byggingen av Fagerlunden på Bekkestua. Ill. Kristin Jarmund Arkitekter
I august starter byggingen av Fagerlunden på Bekkestua. Ill. Kristin Jarmund Arkitekter

Skanska bygger boligprosjekt på Bekkestua

I august settes spaden i jorda for boligprosjektet Fagerlunden på Bekkestua i Bærum.

– Vi er veldig fornøyde med at Skanska har satt seg mål om å bygge et av, om ikke det første, boligprosjektet i Norge med miljøsertifisering Breeam-Nor Excellent. Vi har i hele forprosjektet hatt et stort fokus på at dette skal bli et flott prosjekt for både boligkjøperne som skal bo i det, og for naboene. Fagerlunden er et attraktivt område rett ved Bekkestua, og vil ha alle fasiliteter i umiddelbar nærhet. Vi mener vi kan bidra til et ytterligere løft på et sentralt område, og ser at vi har truffet markedet godt gjennom den gode salgsstarten vi har hatt. Likevel vil jeg legge til at det er mange fine leiligheter igjen, så her er det fortsatt mulig å sikre seg en ny bolig, sier Helen Gåsvik, regiondirektør i Skanska Eiendomsutvikling i en pressemelding.

Prosjektet er tegnet av Kristin Jarmund Arkitekter og består av 54 leiligheter fra cirka 50 til 163 kvadratmeter fordelt på tre bygg. Planlagt ferdigstillelse er sommeren 2024.

– Endelig setter vi i gang med byggingen, noe vi har gledet oss til lenge. Vi ser frem til et spennende prosjekt med veldig høye bærekraftambisjoner. Vi vil underveis i byggeprosessen også gjøre vårt ytterste for å hensynta prosjekts naboer. Det vil bli opprettet en naboblogg der de som ønsker kan melde seg opp til å få løpende informasjon om arbeidet som gjøres, og de vil også kunne finne kontaktinformasjon til prosjektet, sier Terje Nyborg Olsen, regiondirektør i Skanska Bygg i meldingen.