Konsernsjef Anders Danielsson i Skanska AB. Foto: Jørn Hindklev

Skanska AB-sjefen om det norske anleggsmarkedet: – Vi setter lønnsomhet fremfor volum

– Det er tøff konkurranse, men markedet er også bra. Jeg er fornøyd med vår anleggsvirksomhet i Norge, sier konsernsjef Anders Danielsson i Skanska AB.

Det er ingen skjult hemmelighet at mange entreprenører sliter med marginene i anleggsprosjektene.

Konsernsjef Anders Danielsson i Skanska AB fastslår at Skanskas norske anleggsvirksomhet klarer seg bra.

– Jeg er fornøyd med vår anleggsvirksomhet i Norge. Vi har ingen problemer med våre norske anleggsprosjekter. Det viser at vi er konkurransedyktige, selv om konkurransen er hard, sier han til Byggeindustrien.

Danielsson mener at det for Skanska er viktig å velge prosjekter der entreprenøren har konkurransekraften og de riktige ressursene.

– Jeg mener at  årsaken til at Skanska har lykkes  er at vi har vært mer selektive. Vi setter lønnsomhet fremfor volum, sier han.

– Det kommer mange store prosjekter i markedet. Er de håndterbare?

– Prosjektene jeg ser i markedet er håndterbare. Det avgjørende for Skanska er at vi har de riktige ressursene og kompetansen til å sette på prosjektene. Ingen selskaper har uendelig med kompetanse, fastslår han.

Konsernsjefen ser en lys fremtid for det fremtidige anleggsmarkedet i Norge.

– Norge har en sterk økonomi med ordnede finanser med muligheter for å investere. Det er behov for mye infrastruktur i Norge, sier han.

Han betegner også anleggsmarkedet i Sverige som godt.

– Det er høy aktivitet med store investeringer rundt de tre store byene. Så er vi spente på om at det blir utbygging av høyhastighetsstog, sier han.