Fra prisutdelingen i 2019. Foto: Norges Hyggeligste Håndverker

Skal igjen kåre Norges hyggeligste håndverker

"Norges Hyggeligste Håndverker", kåringen der man løfter frem den hyggeligste håndverkeren, arrangeres for fjerde gang i år.

– Når jeg hørte om initiativet tenkte jeg umiddelbart at dette var noe jeg ville være med på. Å slå et slag for alle de dyktige norske håndverkerne der ute i landet er viktig, både med tanke på fremtidig rekruttering til yrkesfag og fordi det er en yrkesgruppe som fortjener all den rosen de kan få, sier kunnskapsminister Guri Melby i en pressemelding.

– Det er en endret hverdag for oss alle om dagen. Å være med på et positivt tiltak i disse tider føles derfor både veldig riktig og viktig, sier Melby.

Kåringen går ut på at folket nominerer en håndverker de er fornøyd med. Håndverkeren får deretter en hyggelig beskjed om nominasjonen, og jakten på stemmer og ytterligere nominasjoner er i gang.

Initiativet har skapt stort engasjement de foregående årene, og de nominerte har fått både heiarop og hyggelige ord i sosiale medier. I 2019 var det 1.017 nominasjoner. I år håper og tror folkene bak kåringen å se enda flere nominerte.

– At kåringen er landsdekkende har ført til et fantastisk lokalt engasjement tidligere år. Vi gleder oss til å se responsen fra de ulike kommunene, tettstedene og byene også i år. De tidligere vinnerne og finalistene i NHH-kåringen er fortsatt lokale helter. Personlig er jeg spent på hvilken landsdel "Norges Hyggeligste Håndverker" kommer fra i år, og hvor mange nominerte det blir innenfor hver av håndverker-yrkene, sier Gerd Stilloff Løland, leder for marked og kommunikasjon i mobilselskapet Dipper.

– En nominasjon til "Norges Hyggeligste Håndverker" har veldig mye å si for den som får nominasjonen. Vi nordmenn er jo litt trauste med å si fine ting til hverandre, så det flakser jo ikke akkurat med gode ord. Men å skrive ned noe hyggelig er kanskje enklere, så da er det jo bare å komme i gang og nominere den hyggeligste håndverkeren du kjenner, sier fjorårets vinner, Camilla Cox.

"Norges Hyggeligste Håndverker" ble startet av Dipper og Mittanbud i 2017, og drives sammen med aktører i håndverksbransjene.