Sjursåkeren

Med panoramautsikt mot Sunnmørsalpene og Hjørundfjorden i sør og Ålesund i vest, har de 33 nye leilig-

hetene i prosjektet Sjursåkeren nær Ålesund en beliggenhet utover normalen.

Fakta

Sted: Blindheim

Prosjekttype: Boligbygg

Bruttoareal: 4.088 kvadratmeter

Byggherre: Ulsmo Eiendom

Totalentreprenør: Peab K. Nordang

Kontraktsum: 80 millioner kroner

Arkitekt: Sporstøl Arkitekter

Rådgivere: RIB: Conplan l RIV: Riksheim Consulting l RIE: HM Elektro

Underentreprenører og leverandører: Rørlegger: Rørservice Uri l Ventilasjon: Nordvest Miljø l Elektro: HM Elektro l Blikkenslager: Even Helgesen l Taktekker: Vestlandstak l Grunnarbeid: Blindheim Maskin l Stål: Vidar Botn Bygg l Flis: Nime l Maler: Malermester Uggedal l Branntetting: Firesafe l Heis: Heisplan l Kjøkken og garderobe: Norema l Vinduer: Nordan l Parkett: Bo Andren l Balkonger og rekkverk: Midthaug l Byggevarer: Optimera

På en bakketopp i Blindheim, et steinkast fra Ålesund sentrum og Moa, har totalentreprenør Peab – K. Nordang ferdigstilt 33 moderne leiligheter i et fire etasjers bygg.

– Bygget har svært god beliggenhet, og tomten er godt utnyttet. Det er fin utsikt fra alle leilighetene, også de i første etasje. De fleste boligene har utsyn enten sydover eller vestover, mens enkelt hjørneleiligheter har utsyn i begge retninger, sier prosjektleder Ola Molnes Blindheim.

Samtlige leiligheter i bygget, som varierer i størrelse fra 65 til 130 kvadratmeter, har store vindusflater og balkong.

– Leilighetene er populære, og vi har fått gode tilbakemeldinger fra de som har flyttet inn så langt. De fleste boligene er solgt, men det er fortsatt seks igjen, sier han.

Plassbygd

Bygget er totalt 4.088 kvadratmeter, inkludert kjeller med parkeringsplasser og boder. Utenfor er det i tillegg lekeplass og gjesteparkering. Prosjektet ble overlevert ved månedsskiftet januar og februar.

– Vi satte spaden i jorden sommeren 2016, og byggeprosessen har gått veldig bra. Vi har hatt et godt samarbeid med byggherre og underleverandører, og prosjektet er levert som planlagt med tanke på tid og budsjett, sier prosjektlederen.

Med unntak av prefabrikkerte balkonger og takelementer, er bygget plassbygd fra topp til tå.

– Både tømrer- og betongarbeider er utført i egen regi. I slike prosjekter er det vanlig å få levert ferdige betongelementer som etasjeskillere, men her er det stedstøpte etasjeskillere, sier Blindheim.

– Det kan føre til utfordringer på vinterstid. Dette er et værhardt område, så du er ganske sårbar sånn sett.Vi var imidlertid heldige med været, så arbeidet har gått veldig bra, legger han til.

Høy standard

Blindheim forklarer at bygget består av en kombinasjon av sementbaserte fasadeplater og Møre Royal trevirke.

De har montert aluminiumsbelagte trevinduer, og skilleveggene mellom leilighetene består av betong og brann- og lydvegger.

– Vi er stolte av det ferdige resultatet. Prosjektet skiller seg ut ved at leilighetene har høyere standard enn normalt. Det er blant annet vannbåren varme i gulv, listefritt og downlights som standard i himling. Skyvedørsgarderober er også standard, og noen av boligene har flislagte entreer, sier Blindheim.

Prosjektlederen påpeker også at samtlige leiligheter har oppgraderte og påkostede kjøkken, med underlimt vask og integrerte hvitevarer som standard.

– Boligene er i tillegg utstyrt med smarthus-teknologi, som gjør at beboerne kan styre lys og varme med iPad og mobiltelefon, sier han.

Peab K. Nordang har samarbeidet med Ulsmo Eiendom i flere prosjekter, og skal snart i gang med nye boliger på Voldsdalsberga for samme byggherre.