Arkivfoto: Bård Gudim

Sikret seg internasjonal teknologipris

Sammen med samarbeidspartnere AF Gruppen og Norconsult Informasjonssystemer (NoIS), stakk Norconsult av med seieren i den internasjonale AEC Excellence Awards for digital innovasjon i Nye Veier-prosjektet E39 Kristiansand vest – Mandal øst.

Førsteplassen gjelder i kategorien mellomstore infrastrukturprosjekter.

Da Norconsult i 2018 signerte kontrakt på oppdraget med prosjektering av E39 Kristiansand vest – Mandal øst, så selskapet en mulighet til å innfri Nye Veiers mål om mer innovasjon og utstrakt bruk av teknologi i norske veiprosjekter, og samtidig jobbe mot sitt eget mål om å være først i bransjen til å gjennomføre et heldigitalt samferdselsprosjekt, skriver Norconsult i en pressemelding

– Den internasjonale anerkjennelsen som AEC Excellence Awards gir, er med på å bekrefte vår posisjon som verdensledende innen digitalisering av samferdselsprosjekter og som et selskap med en robust endringskultur. Samtidig er prisen en annerkjennelse av innsatsen til alle fagpersonene som utrettelig har jobbet for å etablere en helt ny standard for digitale prosesser og leveranser, og skapt kundeverdi gjennom digital innovasjon. BIM-strateg Gjermund Dahl og oppdragsleder Rune Blågestad har, sammen med vårt sterke team og gode samarbeidspartnere, vist at hårete mål gir utvikling og resultater, sier Sigurd Rugsland, markedsområdeleder for Samferdsel i Norconsult, i meldingen.

De peker på at den digitale prosjektgjennomføringen på E39 er i stor grad et resultat av Nye Veiers høye krav til digital leveranse av all relevant prosjektinformasjon. Dette gjorde at Norconsult, AF Gruppen og NoIS måtte tenke helt nytt. Den digitale, skybaserte innsynsløsningen som ble utarbeidet spesielt for prosjektet, er basert på NoIS sin dataplattform ISY Prosjekt. Løsningen gjør at alle aktører i prosjektet kan hente ut digitale rapporter, modelldetaljer, status som MMI og annen viktig informasjon i nær sanntidskvalitet.

Nå er løsningen klar for skalering og har blitt tatt i bruk i flere nye oppdrag innen både samferdsel og bygg og eiendom i Norconsult.