Illustrasjonene kan ifølge Bane Nor vise seg å være annerledes enn det som blir virkeligheten, men prosjekteierne har høye ambisjoner.
Illustrasjonene kan ifølge Bane Nor vise seg å være annerledes enn det som blir virkeligheten, men prosjekteierne har høye ambisjoner.

Signerte samarbeidsavtale for nytt kultur- og teknologisentrum i Halden

Bane NOR Eiendom, Kynningsrud Eiendom AS og eCapital Eiendom har signert en samarbeidsavtale om å utvikle området rundt Halden stasjon til et kultur- og teknologisentrum.

Sammen skal de jobbe for å få området rundt stasjonen til å bli et sted der teknologi og kultur møtes, heter det i en pressemelding.

Partene ser for seg både kulturtorg og konserthus i tillegg til laboratorier, kontorer, restauranter og attraktive møtesteder.

– Dette prosjektet kan bli en del av Haldens svar til Oslo Science City, med kultur, mange arbeidsplasser, restauranter og andre møtesteder; som en del av en ny bydel med svømmehall, parkområder og bystrand rett ved togstasjonen, sier Niall Ó Muiré fra Bane NOR Eiendom i meldingen.

Bane NOR Eiendom og Halden kommune presenterte i fjor et mulighetsstudie som viser ulike løsninger. «Kultur- og teknologisentrum»-prosjektet skal i år få flere innspill fra næringslivet, utdanningsinstitusjoner, kommunen, kulturliv og innbyggere.

– Dette begynte med et ønske om konserthus i Halden, men ved å samarbeide kan vi få til å løfte hele området med en mer helhetlig utvikling, sier Harald Kynningsrud i meldingen.

Politikerne vil etter planen behandle et første utkast til områdeplan i midten av 2023. Vedtar de planene etter en høring, kan byggestart være i 2024.