Flytårnet. Arkitekt: Mestres Wåge Arkitekter/Mestres Wåge Arquitects SLP/Imago-Atelier de Arquitectura og José Gigante

Flytårnet. Arkitekt: Mestres Wåge Arkitekter/Mestres Wåge Arquitects SLP/Imago-Atelier de Arquitectura og José Gigante

Signerte milliardkontrakt med Fornebubanen

Fornebubanen har tirsdag signert kontrakten med HENT AS for oppføring av stasjonene Fornebuporten og Flytårnet.

Kontrakten har en estimert verdi på 1,67 milliarder kroner, og er den første rene stasjonskontrakten på Fornebubanen, skriver byggherren i en pressemelding.

– Det blir spennende å gå i gang med den første rene stasjonskontrakten. Dette markerer en ny fase i utbyggingen av Fornebubanen. Vi ser frem til å realisere visjonen om en moderne og effektiv transportløsning for Stor-Oslo hvor stasjonene utgjør synlige og viktige elementer i T- banesystemet. Stasjonene på Fornebu er først ut, og vi er i rute med tanke på fremdrift og ferdigstillelse av Fornebubanen i 2029. HENT leverte det beste tilbudet basert på pris, miljø og kvalitet, og vi ser frem til givende samhandling med et godt team, sier direktør Irene Måsøval i Fornebubanen i en melding.

– Det er en viktig milepel for HENT å bli valgt til å bygge Fornebuporten og Flytårnet stasjoner. Vi har jobbet lenge med dette prosjektet, og gleder oss til å komme i gang med det vi vet blir en stor utfordring med tanke på planarbeid og operativ gjennomføring. Ikke minst kombinasjonen av komplekse betongkonstruksjoner, strenge kvalitetskrav og ambisiøse miljøkrav. Slike byggeprosjekter i grensesnittet mot anleggsprosjekter har vi også god erfaring med fra tidligere, sier HENTs konserndirektør for Kalkulasjon og Innkjøp Jon Wefald i samme melding.

Oppdraget innebærer å bygge to T-banestasjoner langs traseen på Fornebu, og består av betong- og plattformarbeid og adkomstbygg, tekniske installasjoner som rulletrapper, heiser og tekniske rom. Noe utomhusarbeider og grøntanlegg er også inkludert i kontrakten.

Arbeidene er planlagt å starte i september 2024, og stasjonene vil ferdigstilles i 2027.