SHA-rådgiver Bergen

Våre ansatte er vår største ressurs: Det er våre ansatte som gjør prosjektene vellykkede. Hos COWI får du en unik mulighet til å lære av de beste og utvikle potensialet ditt, og du får delta i å forme fremtidens samfunn. Sammen med lederen din utarbeider du en plan for din egen utvikling, og du får muligheten til å bygge på din kompetanse i både lokale og globale prosjekter fra dag til dag.

For mer informasjon, besøk www.cowi.no/om-oss

FirmaCOWI
FylkeVestland
StedBergen
Søknadsfrist11.10.2023

Er du en engasjert og fremoverlent ingeniør/rådgiver med kompetanse innenfor sikkerhet, helse og arbeidsmiljø (SHA) som kunne tenke seg å bli del av et av Norges sterkeste fagmiljø? Vil du være SHA rådgiver i større og mindre prosjekter med stor andel av tverrfaglig prosjektering og bidra til en positiv retning innen bransjen. Da er COWI på jakt etter nettopp deg!

Rolle

Ved vårt kontor i Bergen søker vi nå rådgivende ingeniører innen sikkerhet, helse og arbeidsmiljø (SHA). COWI er et internasjonalt rådgivende ingeniørselskap med rundt 1450 medarbeidere i Norge. COWI satser tungt på en tverrfaglig tilnærming til morgendagens bærekraftige løsninger og avdelingen Miljø i COWI Norge er i sterk vekst. Vi samarbeider i tverrfaglige team innen ulike forretningsområder, blant annet på Bybanen og Fellesprosjektet Arna-Stanghelle. Vi deler ut av vår kunnskap med kunder og kolleger, både lokalt og på tvers av landegrenser, noe som bidrar til å gjøre oss bransjeledende innen SHA og Miljørådgivning.

Vi søker en som kan bidra til det faglige miljøet innen SHA og være en pådriver i samarbeidet på tvers av COWIs divisjoner.

Vi leter etter en selvstendig person som skal jobbe med SHA, KP og KU, samt disiplinleder og/eller prosjektleder i større og mindre prosjekter. Du må ha god breddeforståelse for faget og gjerne ha erfaring med andre temaer innen miljø, HMS, yrkeshygiene eller annet relevant. Du ønsker å utvikle deg og bidra til faglig kompetanseheving, samt være systematisk, strukturert, selvgående og initiativrik. Du skal kunne trives med både å jobbe inne på kontoret og ute på bygge- og anleggsplass.

Du vil utføre og bygges opp på følgende arbeidsoppgaver:

 • SHA rådgivning i større og mindre prosjekter
 • Utarbeide risikovurderinger, restrisikorapporter og SHA-planer
 • Sikre oppfyllelse av krav knyttet til rollene Koordinator Prosjektering (KP) og Koordinator Utførelse (KU) ihht. byggherreforskrift
 • Påse at lover og regler for SHA/HMS etterfølges
 • Bidra til samhandling og kompetansedeling i faggruppen for SHA på tvers av kontorsteder i Norge
 • Interesse for utvikling av SHA i digitale løsninger og integrere SHA-informasjon i digitale bygningsmodeller (BIM)
 • Bidra med tilbudsarbeid og kundekontakt
 • Disiplinledelse og prosjektledelse

Din kompetanse. Vårt team. Sammen utformer vi fremtiden.

Vi er på jakt etter deg som vil være med å utvikle vårt fagmiljø og bidra med din erfaring og kompetanse. Du liker komplekse, faglige problemstillinger, synes det er spennende å jobbe sammen med andre og har lyst til å bidra til vårt inkluderende arbeidsmiljø. Vi verdsetter ansatte som kan forstå kundens perspektiver, og som er dedikert til å finne de gode helhetlige og tekniske løsningene. For å lykkes i denne stillingen mener vi du bør være god på å bygge relasjoner og tillit, samt ha gode samarbeids- og kommunikasjonsevner. Vi søker deg som er nysgjerrig og i tillegg er opptatt av og brenner for SHA faget.

I tillegg har du:

 • Gjerne et par års erfaring fra rådgiverroller i privat eller offentlig virksomhet
 • Relevant utdanning på bachelor- eller masternivå
 • Koordinatorskolen er en fordel, men ikke et krav
 • Kunnskap og erfaring i bruk av byggherreforskriften
 • Du er god på digitale flater/modeller
 • Du har gode norske fremstillingsevner både muntlig og skriftlig
 • Du har førerkort klasse B

Mer enn en arbeidsplass

I COWI jobber vi sammen med kundene våre for å skape en bærekraftig verden som er god å leve i. Det gjør vi ved å bruke både kunnskap og nysgjerrighet, og noen ganger også mot, for å skape løsningene verden trenger i dag for å få en bedre morgendag. Derfor sier vi nei til prosjekter knyttet til fossil energi og har et mål om at 100% av omsetningen vår skal komme fra prosjekter som er med å flytte verden i en bærekraftig retning.

Vi setter pris på mangfold og utviklingsmuligheter og ønsker et miljø der alle føler tilhørighet og har det gøy sammen. Det får frem det beste i deg, både på jobb og hjemme.

Vi holder hovedsakelig til i Skandinavia, Storbritannia, Nord-Amerika og India, og per i dag er vi 7,300 kolleger med kompetanse innen teknologi, arkitektur, energi og miljø.

I tillegg tilbyr vi:

 • Muligheten til å bygge opp din kompetanse med spennende prosjekter
 • Gode muligheter til egenutvikling gjennom personlig utviklingsplan, COWI Academy og mentorordningen COWI Connect
 • Nasjonalt og internasjonalt samarbeid på tvers av organisasjon og fagfelt. Vi har ca. 70 ulike faglige nettverk i COWI
 • Et aktivt bedriftslag, lønningstreff og bedriftshytter
 • Et eget felleskap kalt «Ung i COWI» for deg under 34 år, hvor det blir arrangert sosiale turer og arrangementer
 • Fleksibel arbeidstid med hjemmekontorordning, fem ukers ferie og fri mellom jul og nyttår
 • Sist, men ikke minst, et godt arbeidsmiljø. Det er viktig for oss å være rause og stille opp for hverandre, noe som også gjenspeiles i trivsel- og medarbeiderundersøkelser

COWI har kunder og prosjekter som kan kreve sikkerhetsklarering på ulike nivåer. Det kan derfor være krav om sikkerhetsklarering i noen prosjekter/stillinger.

Har du flere spørsmål?

Hvis du har flere spørsmål om rollen eller hvordan det er å jobbe i COWI, ta kontakt med Seksjonsleder Ingrid Gjesteland ingj@cowi.com eller rekrutteringspartner Katrine Feyling kefg@cowi.com.

Vi tror på like muligheter

Vi tror på like muligheter for alle ansatte og arbeidssøkere. Ingen skal oppleve å bli diskriminert på bakgrunn av kjønn, kjønnsidentitet eller uttrykk, etnisitet, seksuell legning, religion eller annen tro, livssituasjon, funksjonsnedsettelse eller alder.

Søk stilling

Vis flere stillinger: