Seniorrådgiver Elkraft

Empowered people, transforming society together. Sweco is Europes leading architecture and engineering consultancy. With 17,500 employees in Northern Europe, we offer our clients the right expertise for every project. We carry out projects in 70 countries annually throughout the world.

Firma Sweco Norge
FylkeOslo
Søknadsfrist26.05.2021

Vil du ha en stemme i fremtidens kraftsystem? Endringer i elektrisk forbruk og kraftproduksjon byr på oppgradering, utvidelse og fornyelse av kraftnettet. For oss betyr det at vi skal finne gode løsninger uten at stabilitet, forsyningssikkerhet eller bærekraft utfordres. Vi søker derfor etter flere kloke, nye kolleger til kraftnettgruppen.

I Sweco møter du dyktige kolleger som setter pris på meningene dine. Sammen jobber vi på spennende og utfordrende prosjekter som skaper framtidens Norge. Jobben vår er å sørge for at dagens og morgendagens samfunn kan tilby alt innbyggerne forventer og ønsker seg uten at det går på bekostning av fremtidige generasjoner. For å lykkes med det, må vi ha et tett samarbeid med kundene, kunnskap og samtidig være nysgjerrige på alt som er mulig. Den typiske Sweco-medarbeideren er derfor alltid tilgjengelig, kompetent og engasjert i kundenes prosjekter. I Sweco vil vi bygge gode tverrfaglige relasjoner som gjør at vi kan håndtere fremtidens kraftsystemutfordringer bedre enn noen andre. Dette gjelder både faglige utfordringer og nye måter å jobbe på. Vi skal jobbe med utvikling.

Hos oss gjør du en forskjell. Kraftsystemet er i utvikling. Ny fornybar kraftproduksjon gjør seg gjeldende i stor og liten skala. Produksjons- og lastkurvene endrer seg, og ny teknologi gir nye muligheter. På samme tid investeres det store summer i å fornye et aldrende strømnett. Alle disse problemstillingene, og flere til, jobber vi med i Swecos gruppe for Kraftnett. Vil du være med oss på laget? På Vækerø i Oslo møter du et solid elkraftteknisk fagmiljø. Vi har en sterk markedsposisjon og ruster oss for å møte en økende oppdragsmengde og kanskje også nye typer oppdrag. Vi leter etter deg som har erfaring med prosjektering og/eller rådgivning innenfor kraftnett og elkraft. Vi kan love deg et hyggelig, motiverende og miljøbevisst arbeidsmiljø.

Hos oss vil du utvikle deg. Du får spennende roller i ulike prosjekter, hvor du kan utvikle deg sammen med oss for å møte morgendagens kraftnetts utfordringer. Du vil delta i eller lede varierte prosjekter, der vi bidrar i alle faser fra forprosjekt til detaljprosjektering og oppfølging på byggeplass. Du vil samarbeide tett med kundene for å utvikle løsninger som forener teknikk og miljø på en bærekraftig måte. Med en god porsjon struktur, solide kommunikasjons- og samarbeidsevner og et ønske om å skape gode resultater, har du gode forutsetninger for å lykkes med å ta faget ditt til nye høyder og sikre riktige leveranser, utvikling og fornøyde kunder.

Dine arbeidsoppgaver vil for eksempel kunne bestå av:

 • Du vil være prosjekt-/prosjekteringsleder i ett til flere prosjekter. Kraftnett har både enfaglige og flerfaglige prosjekter.
 • Du arbeider i alle prosjektfaser. Du vil utføre forprosjektering, lage konsesjonssøknader, detaljprosjektere, bidra i anskaffelse og følge opp under bygging.
 • Du er rådgiver for netteiere og kunder som planlegger fornybar energi, elektrifiserer driften eller har behov for å øke kraftforsyningskapasiteten.
 • Du deltar i tilbuds- og markedsarbeid.
 • Du har tett kontakt med markedet og følger opp kunder. Du bidrar med forretningsutvikling og problemløsning for kunder som ønsker det.
 • Du bidrar til at prosjektene gjennomføres etter de rutiner og veiledere som ligger i Swecos økonomisystem og kvalitetsstyringssystem.
 • Du er mentor og bidrar til å øke kompetansen hos yngre kolleger.
 • Du er selvgående og kan utarbeide designrapporter, lage tegninger og gjøre beregninger ved behov, samt kvalitetssikre andres arbeid.

Hvem er du? Vi søker deg som tar ansvar og får ting til å skje. Vi tror at vår nye kollega er teknolog, med en trygg forankring i Ohms lov, og har glede av diskusjoner om reaktiv effekt. Du har en analytisk tilnærming til problemer og setter pris på presisjon, rasjonelle vurderinger og kvalitet. I samtaler med kunder, liker du å være den i rommet som kan skissere ulike løsninger. Kanskje har du allerede regnet på det og har svaret? Du blir trigget av faglige spørsmål og slår deg ikke til ro med at «sånn pleier det å gjøres».

Du er klar over egne begrensninger, men er alltid interessert i å utvikle deg og andre. Du kan skape engasjement, og viser vei i krevende situasjoner. I tillegg håper vi at du er nysgjerrig, har godt humør og er lett å komme overens med. Vi tror du trives med å kunne veksle mellom dypdykk og fugleperspektiv for å finne frem til gode løsninger som passer inn i helheten.

Formelle krav vi er på jakt etter:

 • Relevant master/sivilingeniør/PhD-utdanning
 • Erfaring fra energibransjen
 • Erfaring fra kraft- eller nettselskap, entreprenørfirma og/eller et rådgiverkontor.
 • Gode norsk- og engelskkunnskaper

Det er også en fordel om du har en eller flere av disse kvalifikasjonene:

 • Du har erfaring med prosjektering og/eller rådgivning av elkrafttekniske løsninger (transformatorstasjoner, høyspent apparatanlegg, krafttransformatorer, linje- og kabelanlegg, batteri, fornybar energiproduksjon)
 • Kjent med systemanalyse og dynamiske analyser (PSS/E, Power Factory e.l.)
 • Erfaring med kraftelektronikk/frekvensomformere
 • Erfaring med tidssteganalyser som isolasjonskoordinering, harmonisk analyse, innkoblingsstøt (PSCAD, ATP e.l.)
 • Erfaring med konsesjonsprosesser og forskrift om elektriske forsyningsanlegg, kraftberedskapsforskriften
 • Det er viktig at du har god kompetanse innenfor IT-verktøy. Dette kan f.eks. være: Primtech, Revit, PLS-CAD, PSS/E, Paladin, Tesla, Inventor, Robot, Revit, Arcgis, Infraworks, Autocad 3D, ISY beskrivelse (G-prog), Substation design suite, etc.
 • Det er en fordel med interesse for skripting/programmering

Det er en fordel om du har kundekontakt og vil utvikle disse og nye kontakter videre i Sweco.

Hva kan vi tilby?Vi tilbyr en jobb i et sterkt flerfaglig miljø med fleksible utviklingsmuligheter og mulighet for valg av arbeidssted, samt gode ferie- og personalordninger. Vi legger til rette for at våre ansatte lykkes med sine karrierevalg og arbeidsprestasjoner. Og vi vil at du, som oss, er opptatt av å finne løsninger som forener teknikk og miljø på en bærekraftig måte. Nå ønsker vi å høre fra deg!

Kontaktpersoner:

Karen Nybakke

Gruppeleder Kraftnett

+47 930 51 189

Karen.nybakke@sweco.no

Thomas Enstad

Rekrutteringskonsulent, Hudson Nordic

92 63 54 39

te@hudsonnordic.com

Søk stilling

Vis flere stillinger: