Illustrasjon: Statens vegvesen
Illustrasjon: Statens vegvesen

Seks entreprenører kjemper om brukontrakt på rv. 3

Statens vegvesen har mottatt seks søknader i konkurransen om prosjektering og bygging av ny Tunna bru og 3 km utbedret og ny rv. 3 mellom Tynset og Kvikne.

– Vi er svært fornøyde med den store interessen for prosjektet, og starter nå jobben med å velge ut de tre selskapene vi tar med oss videre, sier byggeleder Stig Johansen i Statens vegvesen i en pressemelding.

Dette er selskapene som har levert søknad:

  • AF gruppen Norge AS
  • Consto Anlegg Midt AS og Consto Anlegg Øst AS
  • Gjermundshaug Anlegg AS
  • J. Syltern AS
  • Lesja Bulldoserlag AS
  • Veidekke Entreprenør AS

Fram til 8. oktober blir selskapenes dokumentasjon og kvalifikasjoner gjennomgått av Vegvesenet. Tre av de seks vil deretter få anledning til å levere tilbud på prosjektet. Første tilbud skal etter planen leveres i løpet av januar 2022. Tilbudene vil deretter bli evaluert, og Vegvesenet vil samhandle med de enkelte tilbyderne fram til endelige, bearbeidede tilbud i mars 2020, opplyser byggherren.

– Vi hadde stor suksess med denne type tilbuds- og gjennomføringsstrategi på OPS-prosjektet for rv. 3 og rv. 25 i Løten og Elverum. Her så vi hvordan samarbeidet mellom en aktiv byggherre, og dyktige, kreative entreprenører og rådgivere i en totalentreprise ga et godt sluttresultat, forteller prosjektleder Taale Stensbye i Statens vegvesen i meldingen.

Nå ser prosjektet frem til å videreføre praksisen også på en mindre entreprise, og samhandle med tilbyderne på samme måte i Tunna-prosjektet.