Foto: SiO

Foto: SiO

Seby rehabiliterer studentboliger i Oslo

Veidekkes datterselskap Seby AS skal rehabilitere 164 studentboliger i Sogn Studentby for Studentsamskipnaden SiO. Kontrakten er en totalentreprise i samspill der kontraktssummen er i underkant av 102 millioner kroner eksklusive merverdiavgift.

- Vi har erfaring med Seby fra flere store prosjekter, og ser frem til godt samarbeid om dette rehabiliteringsprosjektet, sier Birte Almeland, eiendomsdirektør i SiO, i en pressemelding.

De 164 studentboligene består av 157 hybler i bofellesskap og sju parboliger, i stor grad med original planløsning. Bygget i Jon. P. Erliens vei er et av to bygg som ble bygget for å være deltakerlandsby under OL i 1952, og er på Byantikvarens «gule liste» med vernestatus som følge av høy kulturminneverdi. Som følge av vernestatusen har SiO har kunnet søke støtte til rehabiliteringen. Prosjektet gjennomføres med tilskudd fra staten.

– SiO skal fortsette å bygge nye og å rehabilitere våre eldre studentboliger. Tilskuddet hjelper oss å holde leieprisene så lave som mulig også etter rehabiliteringen, sier Andreas Eskelund, administrerende direktør i SiO.

Prosjektet omfatter innvendig rehabilitering av eksisterende boliger.

– I hovedsak betyr dette nye overflater, kjøkken og rehabilitering av de to badene i bofelleskap som fire studenter deler. Videre skal det etableres balansert ventilasjon og all teknisk infrastruktur i byggene skal skiftes ut. Prosjektet har prioritert ombruk i prosjekteringsfasen og det gjennomføres som fossilfri byggeplass, heter det i en pressemelding.

– Vi ser fram til å ta fatt på nok et flott samspillsprosjekt i samarbeid med SiO og takker pent for oppdraget. Dette er det fjerde store prosjektet vi har for dem på Sogn Studentby. De bærekraftige løsningene i alle fasene av byggeprosjektet er jo noe vi liker godt og som dessuten er i tråd med Seby og Veidekkes miljøambisjoner, sier daglig leder Bjørn Ove Liavaag i Seby i meldingen.

Byggestart er august 2022 med ferdigstillelse i juli 2023.