Foto: Seabrokers
Foto: Seabrokers

Seabrokers rehabiliterer bro i Italia

Seabrokers er nå i gang med å rehabilitere en gammel bro i Roma.

– Det er unektelig litt stas når våre gode venner i Italia etterspør vår fagkompetanse i arbeidet med å rehabilitere en eldre bro i Roma. Prosjektet har sågar fått besøk fra byens ordfører, og er viktig i forberedelsene til et oppkommende jubileum, sier Ketil Solvik-Olsen, daglig leder i Seabrokers Fundamentering i en pressemelding.

Seabrokers har bidratt med ekspertise og en jetpele-rigg i forbindelse med en jetpele jobb i Roma.

– Vi bidrar til å sette 40 jetpeler sammen med vår italienske partner Dolomiti Rocce. Det er faglig spennende på grunn av kombinasjonen komplekse grunnforhold og tekniske utfordringer rundt eksisterende byggverk. Samtidig er det veldig interessant fordi vi får oppleve hvordan denne typen prosjekt løses såpass langt unna vårt norske marked. Både vår jetpele-guru Lars Hoksrud og vår dyktige prosjektleder Håkon Ringstad har vært involvert i arbeidet. Det er jo kjekt når en av Romas største aviser lager artikkel med overskrift at det flys inn ekspertise fra Norge, sier Solvik-Olsen.

Hoksrud på befaring. Foto: Seabrokers
Hoksrud på befaring. Foto: Seabrokers

Broen er fra 1860-tallet og var opprinnelig en jernbanebro sentralt i Roma. I 1920 ble den renovert og tatt i bruk for biltrafikk.

– For to år siden ble den rammet av en omfattende brann i en lastebil, men gjenåpnet kort tid etter. Nå skal den renoveres og oppgraderes. Broen holdes oppe av den samme stålkonstruksjon som ble bygget i 1860, og Seabrokers bidrar til at fundamenteringen styrkes gjennom jetpeler rundt det opprinnelige stålfundamentet. I arbeidet står riggen på broen, 22 meter over vannet for å lage jetpelene som skal nesten 40 meter ned i bakken, skriver selskapet.

Solvik-Olsen er godt fornøyd med at selskapets fagfolk bygger opp erfaring fra utlandet, men vektlegger at hovedfokus er på det norske markedet.

– Vi var nylig i Stockholm og gjorde en jobb i forbindelse utbyggingen av metroen i byen, og nå er vi i Italia. Det er kjekt at våre folks kompetanse blir anerkjent gjennom oppdrag i utlandet, men Seabrokers skal primært betjene det norske markedet. Vi har for tiden parallell drift på tre ulike steder i Norge hvor jetpeler og injeksjon står på agendaen. Det vitner om at vi har truffet godt med å utvide satsingen på spesialløsninger. Oppkjøpet av Jetgrunn var en god løsning, og bidrar til at vi har høy kompetanse og kan prise oss svært konkurransedyktig. Det er ingen tvil om at Lars Hoksrud er en anerkjent ressurs i fagmiljøene, sier Solvik-Olsen.

Foto: Seabrokers
Foto: Seabrokers