Sertifiserte fasadeklatrere på Oslos luftigste arbeidsplass. Foto:Thomas Horgen, HøydenDet nye Munchmuseet. Foto: Kultur- og idrettsbygg Oslo KFByråd for næring og eierskap, Kjetil Lund (Ap) og direktør og byggherre Eli Grimsby i Kultur- og idrettsbygg Oslo KF. Foto: Kultur- og idrettsbygg Oslo KFSertifiserte fasadeklatrere på Oslos luftigste arbeidsplass. Foto: Thomas Horgen, Høyden ASSertifiserte fasadeklatrere på Oslos luftigste arbeidsplass. Foto: Thomas Horgen, HøydenFoto: Kultur- og idrettsbygg Oslo KFFra det skråstilte utsiktspunktet, også kalt miradoren, i toppen av bygget. Foto: Kultur- og idrettsbygg Oslo KFSertifiserte fasadeklatrere på Oslos luftigste arbeidsplass. Foto: Thomas Horgen, HøydenFestet til en kraftig sugekopp, blir de 950 kilo tunge vindusflatene heist rundt 50 meter opp i lufta med vinsj, styrt på plass og festet trygt av fasademontører og sertifiserte fasadeklatrere (tilkomstteknikere) i fellesskap. Foto: Kultur- og idrettsbygg Oslo KFFoto: Kultur- og idrettsbygg Oslo KFFoto: Kultur- og idrettsbygg Oslo KFFoto: Kultur- og idrettsbygg Oslo KFFoto: Kultur- og idrettsbygg Oslo KF50 meter opp i høyden dirigeres et tonn tunge glassflater på plass med millimeterpresisjon. Foto: Kultur- og idrettsbygg Oslo KFDe karakteristiske, bølgeformede aluminiumsplatene som dekker fasaden, er ikke bare enarkitektonisk hentydning til bølgene på fjorden nedenunder, men også et effektivt miljøtiltak for å spare energi. Foto: Kultur- og idrettsbygg Oslo KFFasaden på det nye Munchmuseet. Foto: Kultur- og idrettsbygg Oslo KFFoto: Kultur- og idrettsbygg Oslo KFFoto: Kultur- og idrettsbygg Oslo KF

Se den høythengende fasadejobben på Munchmuseet

Glassflater og aluminiumsplater installeres nå på det nye Munchmuseet i Oslo. Jobben krever høy kompetanse og kompetanse i høyden.

Munchmuseet i Oslo kommer stadig nærmere den planlagte ferdigstillelsen i 2019.

Bølgende, perforerte aluminiumsplater og store glassflater begynner å komme på plass, og arbeidet pågår for fullt.

I det skråstilte utsiktspunktet, også kalt miradoren, i toppen av bygget installeres nå rundt 200 glassflater, de største opptil tre meter brede og 4,5 meter høye. Festet til en kraftig sugekopp, blir de 950 kilo tunge vindusflatene heist rundt 50 meter opp i lufta med vinsj, styrt på plass og festet trygt av fasademontører og sertifiserte fasadeklatrere (tilkomstteknikere) fra Høyden AS i fellesskap.

– Vi har kompetente folk på plass og full kontroll, men dette er et utfordrende arbeid som krever svært god planlegging og millimeterpresisjon, uttaler direktør og byggherre Eli Grimsby i Kultur- og idrettsbygg Oslo KF i en pressemelding fra det kommunale eiendomsforetaket.

Totalt består fasaden av nærmere 400 tonn glass og rundt 4.000 bølgende aluminiumspaneler i ulike størrelser og perforeringer.