Karl Eirik Schjøtt Pedersen (Ap). Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Schjøtt-Pedersen vil ha konsekvensutredning for Lofoten

Tidligere Arbeiderparti-statsråd Karl Eirik Schjøtt-Pedersen, som torsdag overtok som sjef i Norsk olje og gass, vil ha konsekvensutredning for Lofoten.

– Jeg mener det vil være svært klokt å få utredet konsekvensene av petroleumsvirksomhet utenfor Lofoten og Vesterålen. Dette må gjøres trinnvis og basert på den informasjon og kunnskap man får, sier Schjøtt-Pedersen til Dagens Næringsliv.

Han er også klar i sitt syn på letevirksomhet i randsonene til polisen.

– For det første så er det ingen som har foreslått oljeboring i isen og ingen har foreslått å bore ved iskanten. Men det vi må gjøre er å forholde oss til hva som er den faktiske iskanten nå, ikke for 30 år siden, sier Schjøtt-Pedersen.

– Det er avgjørende viktig for Norge at vi får mulighet til å lete i de områdene regjeringen har utlyst gjennom den 23. konsesjonsrunden. Det er viktig for Nord-Norge, det er viktig for landets ressurser og det gjelder også et viktig grenseområde opp mot russisk side. Husk at norsk petroleumsvirksomhet har svært høye miljøstandarder som vil bli fulgt i alle områder, sier han videre.

Bellona-leder Frederic Hauge mener Schjøtt-Pedersen alltid har løpt oljebransjens ærend. Han kaller Norsk olje og gass «et fint sysselsettingstiltak for gamle politikere».

– Det er bra å få ham ut av politikken og inn der han alltid har hørt hjemme, nettopp som forsvarer av olje og gass, sier Hauge.