– Jeg hadde flaks – selv om jeg var uheldig, sier Terje Brenden. Foto: Guttorm Tysnes / NLF
– Jeg hadde flaks – selv om jeg var uheldig, sier Terje Brenden. Foto: Guttorm Tysnes / NLF

Satt fast i lastebilen da brua kollapset: – Jeg var sikker på at det var slutt

Terje Brenden ble sittende fast på Tretten bru etter at den kollapset mandag morgen. Det ble en dramatisk time før han endelig ble reddet ut i helikopter.

Det skriver Norges Lastebileier-Forbund (NLF) via sine nettsider lastebil.no.

Lastebileierforbundet skriver i meldingen at Brenden etter forholdene har det bra. Han er ikke fysisk skadet, men preget etter ulykken.

Terje Brenden er ansatt i NLF-bedriften Sigurd og Ola Grimstad AS. Brenden vil ikke uttale seg til mediene, men sier følgende til lastebil.no:

– Jeg var midt på brua da jeg merket noe på bilen. Nesten som om den hadde punktert. Så begynte asfalten å bølge opp og ned foran meg – nesten som du ser et jordskjelv. Plutselig ble det så bratt at jeg kom ikke lenger, sier Brenden til lastebil.no.

Tippbilen flyttet seg ikke i den bratte motbakken, og Brenden forteller at han raskt skjønte at han måtte sitte stille i førerhytta.

– Jeg var sikker på at det var slutt, men var spent på om redningsmannskapene ville komme fram i tide. Jeg hadde hele tida kontakt med firmaet og innsatslederen på telefon. Jeg kjente flere smårykk i bilen. Innsatslederen mente det var på grunn av at det rant masse vann i Lågen. Han fortalte også at de hadde folk på plass hvis noe skjedde, sier Brenden.

Etter en drøy time kom Luftambulansen.

– Det var trangt og vanskelig å få på seg redningsselen, komme seg ut gjennom døra og ta rundt redningsmannen. Selv om jeg var glad, var det nokså utrivelig å henge under helikopteret. Det ble en kort tur før jeg ble sluppet ned på bakken og var reddet, sier Brenden.

Sjåføren forteller til lastebil.no at han mener han hadde flaks som slapp fra kollapsen, og at han vil være sammen med familie og venner.

– Jeg ønsker ikke si noe mer om den verste arbeidsdagen i livet mitt, sier han.