Rolf Thorsen

Rolf Thorsen

Satser på eiendom i nord med Rolf Thorsen i førersetet

Det nye selskapet er gitt navnet Polaris Eiendom, og de har totalt 20 næringsbygg i Sortland, Bodø, Narvik og Tromsø i porteføljen.

– Ved oppstarten har selskapet en egenkapital på cirka 950 millioner og eier verdier for cirka 2,3 milliarder kroner, heter det i en pressemelding.

Rolf Thorsen, som blant annet har vært sterkt delaktig i utviklingen av Bjørvika, skal lede det nye selskapet, som har ambisjoner om å ta posisjonen som den ledende aktøren innen næringsbygg i nord.

– Med et sterkt nordnorsk lag på plass skal vi skape en muskel som gir landsdelen enda flere gode og veldrevne kontor- og næringsareal, sier Thorsen i meldingen.

De største eiendommene ligger i Bodø, Tromsø og Narvik.

– Bodø og Tromsø er vekstsenterne i nord og er utrolig spennende. I Narvik planlegger både Aker Horizons og Teco 2030 store industriprosjekter, i tillegg til at byen jobber for å få VM i alpint. Når vi også vet at det bygges batterifabrikk i Mo i Rana og Lofoten og Vesterålen er aktive og interessante områder med god vekst, så er muligheten for selskapet store, sier Thorsen.

Han peker på eierne som et bevis på at det er en god miks av kunnskap og kapital bak selskapet.

– Det er nordnorske samfunnsbyggere, kombinert med landsdekkende investorer med kraft og teft. Med en bunnsolid administrasjon i tillegg, tror vi at dette kan bli en muskel som kan bidra til å ta landsdelen videre, sier han.