Jan Tore Sanner, kommunal- og moderniseringsminiter. Foto: Svanhild Blakstad

Sanner sier ja til 6.000 nye Ski-boliger

Statsråd Jan Tore Sanner sier ja til 6.000 nye boliger, idrettshall, skoler og barnehager i Ski kommune.

Det skriver Østlandets Blad i en artikkel på sine nettsider.

– Vi sier ja til en ny og bærekraftig bydel i Ski Øst. Her kan opptil 10.000 innbyggere få gode boliger, arbeidsplasser, barnehager og skoler, sier kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner til avisen.

Kommunal- og moderniseringsdepartementet godkjenner store deler av kommunedelplanen for Ski Øst i Ski kommune. Kommunedelplanen gir rom for bygging av mellom 4.000 og 6.000 nye boliger totalt. I tillegg åpnes det for idrettspark, skoler, barnehager og næringsutbygging i den nye bydelen.

– Dette er helt fantastisk. Det er utrolig deilig å få en slik avgjørelse og forløsende at kommunestyret i Ski blir hørt, sier direktør i Höegh Eiendom forretningsområde Ski, Karl Erik Navestad til Østlandet Blad.

Höegh Eiendom eier 52 prosent av prosjektet Ski Øst. De resterende 48 prosentene er delt mellom Terje Hagen og eiendomsutvikler Anders Såheim.

Navestad håper å starte utbyggingen i løpet av 2018.

Ski-ordfører Tuva Moflag er usikker på om bygging kan starte så tidlig.

– Det er ikke unormalt at vi ser utbyggere som litt utålmodige. Jeg vil ikke love når vi kan begynne byggingen i Ski Øst. Vi må ta hensyn til rekkefølgebestemmelsene, sier Moflag til Østlandets Blad.