Sandefjord vgs

Veidekkelogo

Veidekkelogo

Nlogo

Nlogo

Mlogo

Mlogo

Altinstallasjon

Altinstallasjon

Håkonsen

Håkonsen

FonAnlegg

FonAnlegg

Østriv

Østriv

Lianlogo

Lianlogo

Ramirentlogo

Ramirentlogo

Veidekke skrev i 2020 kontrakt med Vestfold og Telemark fylkeskommune om å bygge og rehabilitere en større del av Sandefjord videregående skole. Kontrakten er en samspillsentreprise.

Fakta

Sted: Sandefjord

Prosjekttype: Rehabilitering og nybygg skole

Byggherre: Vestfold og Telemark fylkeskommune

Byggeleder for byggherre: Rambøll

Samspillskontrakt med totalentreprise: Veidekke Entreprenør

Kontraktsum eks. mva.: 422 millioner kroner

Arkitekt: Planforum Arkitekter

Rådgivere: RIB, RIBr, RIA: Norconsult l RIB tre: WSP l RIE: Alt Installasjon l RIV: Multiconsult l RIVA: VA Consult l ITB: Itech

Underentreprenører og leverandører: Elektro: Alt Installasjon l Rørlegger: Gran VVS l Ventilasjon: Vestfold Klima og Ventilasjon l Miljøsanering: Øst-Riv l Blikkenslager: Freitag & Pedersen, Blikkenslager Vidar Hansen l Mur, puss, flis: Mur & Fasadearbeider l Fast innredning: Idema, Creonordic l Grunnarbeider: Fon Anlegg l Anleggsgartner: Håkonsen & Sukke l Dører: Swedoor l Vinduer: Lian Vinduer l Heis: TK Elevator l Byggevarer: Byggmakker l Lås og beslag: Låsesmeden Larvik l Maling, belegg: Tapet og Malercompaniet l Rekkverk: Vestfold Bygg og Rekkverk l Taktekking: Byggpartner l Gulvsparkling: Lydgulv Systemer l Byggvask: Byggrent l Møbelsnekker: Lien og Lian l Port: Port-Service l Stillas: Xervon l Storkjøkken: Berg & Dahl l Stålarbeider: Fagstål l Ståldører: Ulefos Brug l Peling: Aarsleff l Adgangskontroll: Stanley l Solskjerming: Umbra Produkter l Takkonstruksjon: Vector-Foiltec l Leieutstyr: Ramirent

Her kan du se presentasjonen av prosjektet fra magasinet Byggeindustrien

– I april 2020 startet vi med å rive et mindre eksisterende bygg. Grunnarbeid og gulv på grunn pågikk gjennom sommerferien. I august startet montasjen av massivtrebygg. Massivtrebygget har tre etasjer med undervisningsrom og lærerarbeidsplasser, og ble levert byggherren Vestfold og Telemark fylkeskommune i mai 2021, sier prosjektsjef Sven Hansen i Veidekke Bygg til Byggeindustrien.

Rehabiliteringsarbeidet av de eksisterende byggene startet ved påsketider i 2021.

– Vi har hatt rehabiliteringsarbeider av tre bygg på omkring 20.000 kvadratmeter, samt tre nybygg på totalt 5.000 kvadratmeter og utskiftning av tekniske anlegg. På to av byggene har vi etterisolert fasader og tak, samt byttet vinduer, sier Hansen.

Mange faglige retninger

– Skolen har mange faglige retninger, blant annet restaurant- og matfag, så noe av rehabiliteringsarbeidet har vært omfattende. Samtlige klasserom har fått nye himlinger med nytt lys og malte flater. Gulvbelegget i klasserommene er i hovedsak bevart, med noen få unntak; 15 store luftbehandlingsaggregater med effektive vifter og varmegjenvinnere er skiftet ut, 472 nye radiatorer, og 16.100 meter varmerør er montert. Dette til sammen har resultert i 37 prosent energisparing, sier prosjektsjefen, som ellers kan opplyse at de har oppnådd hele 96,4 prosent i sorteringsgrad på avfall.

Selvrensende seilduk

Den gamle borggården, som var en grusplass på rundt 1.100 kvadratmeter, er nå historie. Den nye borggården har fått et tak i form av en ETFE-duk, en såkalt texlonduk. Det er en type solid og gjennomsiktig seilduk som holder lenge, den er selvrensende og kan sirkuleres.

Et av målene for Borggården er å binde skolen mer sammen, og den har fått følgende sosiale områder: Borgsalen med sitteamfi med plass til 220 personer, skaperverksted, utstillingsrom for elevarbeid samt pauserom for ansatte.

– Stolte

– Vi er stolte av å kunne si at prosjektet har gått som planlagt både fremdriftsmessig og økonomisk. Det har vært mange tøffe avgjørelser, som vi i fellesskap med fylkeskommunen har funnet den beste løsningen for elever og lærere i dag og fremtiden. Samspillskontrakten, og det at vi har sittet sammen i brakkerigg i byggeperioden, har vært en suksessfaktor. For Veidekkes del har en slik kontraktsform vært avgjørende for at vi ble med på prosjektet, med tanke på risiko i rehabiliteringsprosjektet. Videre vil jeg trekke frem underentreprenørene vi har hatt med oss, deres evne til å løse utfordringer på en profesjonell måte har vært avgjørende for prosjektet, sier Hansen.

Roser Veidekke

Prosjektleder Hanne M. Jacobsen Lund i Vestfold og Telemark fylkeskommune sier at de er tilfredse med gjennomføringen av prosjektet.

– Vi er godt fornøyde, og vi har fått utført et større arbeid enn vi trodde på forhånd ut i fra et trangt budsjett. Vi hadde en 10-punktliste å gå ut i fra, og vi antok at vi ville klare å oppnå fire-fem av punktene. Men vi klarte så mange som ni av dem, og det er vi godt fornøyd med, sier Lund til Byggeindustrien.

Hun roser også Veidekke for samarbeidet, et krevende prosjekt med skole i full drift gjennom hele prosjektet, noe som Veidekke ifølge Lund har håndtert på en meget god måte.

– Samspillskontrakten har fungert utmerket. Det største fokuset har vært utskiftning av de tekniske anleggene, slik at vi sparer energi i tillegg til at inneklimaet blir bedre, sier Lund.


Flere prosjekter