Daglig leder Henrik Johansen i Polarsirkelen lufthavnutvikling (PLU), Bård Sandberg, utbyggingssjef i PLU, Geir Waage, ordfører i Rana kommune.

Sandberg blir utbyggingssjef for ny flyplass i Mo i Rana

Bård Sandberg fra rådgiverselskapet Rambøll er engasjert som utbyggingssjef for ny flyplass i Mo i Rana, Helgeland.

- Polarsirkelen lufthavnutvikling er glad for å få en så erfaren og dyktig utbyggingssjef med på laget. Bård Sandberg vil få en hovedrolle i gjennomføringen av et svært viktig prosjekt for å utvikle vår region, sier Henrik Johansen, daglig leder i PLU.

Engasjementet som utbyggingssjef ble utlyst i en konkurranse og valget falt på Rambøll og Bård Sandberg.

- Vi bygger nå opp en effektiv byggherreorganisasjon for å lede arbeidene med ny flyplass. Det er naturlig konsekvens av at regjeringen og samferdselsministeren i februar ga klarsignal til konkurranse om bygging.

Nå er konkurransen i gang og det er tid for å besette nøkkelstillingene.

- Bård Sandberg har alle de kvalifikasjonene vi behøver for å lede et spennende prosjekt på en god og profesjonell måte, sier Johansen.

Sandberg er ranværing og er utdannet sivilingeniør Bygg fra NTH. Han har bred erfaring fra både planlegging og gjennomføring av store prosjekter, blant annet som plan- og utbyggingssjef i Avinor 2010 – 2015. Der ledet han gjennomføringen av store bygg og anleggsprosjekt ved Trondheim lufthavn Værnes til en samlet verdi av nær en milliard kroner.

Sandberg er allerede i gang med arbeidet og gjennomfører i disse dager møter med viktige interessenter knyttet til de forberedende arbeidene ved flyplasstomta.

- Polarsirkelen lufthavnutvikling har en framdriftsplan med høyt tempo for konkurransen og andre aktiviteter som følger Stortingets ambisjon om oppstart med lokale midler raskest mulig, avslutter Johansen.