Fra venstre: Styreleder Marianne Bækkevold, medeier og teknisk direktør, Ole Kristian Lund, hovedeier og styrets nestleder, Terje Lie, og konsernleder Marthe Lie.

Samler virksomheten under Are Treindustrier

Den 1. februar samler Are Treindustrier AS sine virksomheter Are Brug, Jatak Kaupanger AS, Jatak Bergen AS og Jatak Ringsaker AS under felles profil og merkevare.

Are Treindustrier er en av de største leverandørene av bærende konstruksjoner i tre til det norske markedet med en årlig omsetning på 320 millioner kroner.

– Lanseringen av Are Treindustrier er en stor begivenhet for oss i Are Treindustrier, og vi gleder oss til å synliggjøre bredden, kompetansen og kapasiteten i vår samlede virksomhet gjennom ny nettside og andre kanaler, sier konsernleder Marthe Lie i en pressemelding.

Are Treindustrier har sitt opprinnelige utspring fra Are-gruppen som ble solgt til Moelven Industrier i 2004, med unntak av takstolvirksomheten som ble beholdt og videreutviklet som Are Brug AS.

I 2010 og 2019 kjøpte virksomheten Norsk Takstol AS, Jatak Kaupanger AS, Jatak Bergen AS og Jatak Ringsaker AS, og det er disse virksomhetene som nå samles under felles flagg som Are Treindustrier.

Are Treindustrier har totalt 60 salgs- og prosjektingeniører med spisskompetanse på bygging i tre.

– Med dette er vi en viktig kompetansepartner inn i prosjektene til byggmestere, entreprenører, utbyggere og arkitekter. Vi samler oss nå under Are Treindustrier, og vil fortsette med å jobbe hardt hver dag for å utvikle og levere mer av det vi kan best - helhetlige og spesialtilpassede konstruksjoner i tre og mer effektive og bærekraftige byggeprosesser til våre kunder, sier Marthe Lie i meldingen.

Virksomheten i Are Treindustrier har over tid utviklet seg fra å være en lokal takstolleverandør til å bli en totalleverandør for bygging i tre, og leverer alt fra enkle takverk og bjelkelag til hele konstruksjonspakker, elementer og massivtre.

– Dagens Are Treindustrier er et resultat av lokal industribygging i over 40 år, og vi er stolte av utviklingen og verdiskapningen selskapene har bidratt til. Når vi nå samles under felles flagg er det med et ønske om å fortsatt utvikle verdier lokalt, samtidig som vi tar ut kraften og potensialet i en samlet virksomhet, sier hovedeier og styrets nestleder, Terje Lie

Are Treindustrier er en del av Jatak-alliansen, og sammen med de andre bedriftene i samarbeidet kan Are Treindustrier levere til hele Norge. Are Treindustrier har avdelinger og fabrikkanlegg i Askim, Bergen, Kaupanger, Ringsaker og Rygge.

Marianne Bækkevold er ny styreleder i Are Treindustrier.