Daglig leder Hans Hellsten (til venstre) og salgs- og kursansvarlig Geir Magne Abrahamsen i Kontrollweb AS har utviklet et web basert konsept for enklere kontroller og dokumentasjon av maskiner og utstyr i anleggsbransjen.

Samler all maskininfo i et webprogram

Mandal-firmaet Kontrollweb AS har utviklet et nettbasert program som skal forenkle kontroll, vedlikehold og dokumentasjon av maskiner og utstyr i anleggsbransjen.

Ifølge daglig leder Hans Hellsten, er det en åpenbar fordel for entreprenørene at all type dokumentasjon og vedlikehold samles på et sted.

– Man kan også legge inn ubegrenset antall bilder av maskinene i programmet. Konseptet vårt gjør det rett og slett enklere for de som trenger en fullstendig oversikt og styring på maskinparken, sier Hellsten til Byggeindustrien.

For entreprenører og kontrollører
På nettsiden kontrollweb.no ligger alle nødvendige kontrollskjemaer som bransjen bruker i sitt daglige arbeid.

– Med programmet kan vedkommende utføre alle periodiske, tekniske kontroller. Det finnes et program for entreprenører, og et for kontrollører. Her finner man en oversikt over alle typer maskiner, samt en oversikt over alle kontrollene som er blitt utført på maskinene. Videre inneholder programmet en oversikt over alt tilleggsutstyr til maskinene, kontroller av løfteredskaper, og en oversikt over all dokumentasjon for den respektive maskinen. I programmet finnes også et kunderegister.

– Egne kontrollrapporter
– I tillegg kan brukeren lage egne kontrollrapporter med programmet, sier salgs- og kursansvarlig Geir Magne Abrahamsen, som tilføyer at brukervennligheten er svært god.

– Vi har vært i kontakt med flere entreprenører som er veldig fornøyde med hvor enkelt det er å bruke websiden. Man trenger ikke å være datakyndig for verken å surfe på nettsiden, eller å bruke den, sier Abrahamsen, og legger til at det har tatt seks år å utvikle websiden.

– Hele veien har vi samarbeidet med entreprenører og kontrollører for å oppnå et mest mulig brukervennlig konsept, sier han.

QR-kode
Hver maskin får en egen oblat som indikerer at kontrollen er ferdig utført, samt en QR-kode.

– QR-koden kan for eksempel gi all nødvendig informasjon til eiere og kontrollører. Dersom det for eksempel har vært en arbeidsulykke, kan Arbeidstilsynet scanne QR-koden. Da vil de med en gang se om maskinen er godkjent for bruk, eller om den ikke er anbefalt av kontrolløren. Oblatene er for øvrig holdbare i all slags vær og vind, forutsatt at de er printet med en laserskriver. Da holder de i mange år, sier Hellsten.