Rullestolbrukeren Thomas fikk spesialtilpasset gravemaskin: - Jeg vil brøyte vei for andre

Thomas Jacobsen (30) ble i 2008 lam fra livet og ned etter en stygg takling på innebandybanen. Nå har han fått en spesialtilpasset gravemaskin og venter spent på å prøve den i egen arbeidshverdag.

– Gjett om jeg er jeg sykt spent på hvordan den nye maskinen vil fungere, sier han.

Det er ikke lite entusiastisk gravemaskinfører som stolt viser Byggeindustrien den nye spesialtilpassede gravemaskinen på 30 tonn. Maskinen er bygget for Hæhre og Isachsen Maskinutleie (en del av BetonmastHæhre- konsernet) av Nasta Spesialproduksjon.

Også NAV har bidratt til utviklingen.

– Jeg har jobbet som maskinfører i mange år, men utdannet meg etter at jeg ble lam. Med denne maskinen kan jeg nå gjøre alt selv, til og med fylle på diesel, siden påfyllingen er flyttet på undersiden av maskinen, forklarer han.

Jacobsen sier at han nektet å gi opp da han ble lam, men heller vise hvilke muligheter man har selv om man er lam fra livet og ned.

– Jeg vil være med og bidra og er utrolig takknemlig for at jeg har en arbeidsgiver i Isachsen som legger til rette for at det er mulig, sier han.

Den entusiastiske maskinføreren er klar på at det har mye å si for egen selvfølelse at han nå kan klare seg helt uten hjelp i arbeidshverdagen ute på anlegg.

– Nå håper jeg å brøyte vei for andre i samme situasjon som meg. Det er absolutt mulig å jobbe i anleggsbransjen selv om man er avhengig av rullestol, fastslår han.