<p>Produktsjef Dagfinn Søgård i Rosendal Maskin.</p>Produktsjef Anders Nordli i Rosendal Maskin.

Rosendal tror ny JCB-serie kan løfte graversalget

Rosendal Maskin har store forventninger til den nye X-serien gravemaskiner fra JCB.

Den første modellen i den nye X-serien, 20-tonns graveren JCB 220X, ble lansert i mars. På Vei og Anlegg er det skandinavisk premiere.

– Maskinen vi har utstilt skal videre til Sverige etter Vei og Anlegg, men vi får første maskin allerede til neste uke, opplyser produktsjef Dagfinn Søgård i Rosendal Maskin.

220X-modellen Rosendal Maskin nå får skal brukes som demomaskin for kundene. Søgård mener mange vil få seg en positiv overraskelse når de tester JCBs nye gravemaskinmodell, og han tror den nye gravemaskinserien kan bidra til å løfte salget av JCB-gravere i Norge.

– Det er et fire års utviklingsprosjekt som ligger bak den nye serien og oppgraderingene og endringer som er gjort bygger på kundetilbakemeldinger, forteller Søgård.

Han trekker frem at JCB-graveren blant annet har fått ny hytte med betydelige forbedringer i førermiljø og komfort.

– Den har en helt ny hytte som JCB produserer selv og som er større enn tidligere. Det er nytt layout på knapper og den har ny monitor. Mange maskinførere vil kanskje tenke at de her sett denne layouten før. Det er fordi JCB har sett litt på hva konkurrentene har og puttet inn de beste løsningene i denne maskinen, sier Søgård.

Produksjonen av den nye JCB 220X er i full gang. Bestiller man nå kan kundene ifølge Søgård forvente ny maskin i august.

– Nå skal vi jobbe med kundene og få de til å teste denne maskinen. Til neste år kommer det også modeller ned til 13 tonn i den nye X-serien, og etter det kommer det større gravere over 20 tonn. I løpet av to år vil alle JCB gravere komme i X-serie modeller, opplyser Søgård.

Rosendal Maskin er også fornøyd med at de får vist frem den nye utgaven av Doosans DA30 rammestyrte dumper. Modellen hadde premiere på Intermat i Paris i slutten av april og er nå altså å se på Rosendal Maskins Vei og Anlegg stand.

– Designet er nytt og det er nytt interiør i hytta. Det er også bedre førermiljø med økt komfort for sjåføren, blant annet har maskinen nå fullhydraulisk framaksel. Det er også gjort endringer ved vedlikeholdet med færre servicepunkter slik at driftsutgiftene blir lavere, sier produktsjef Anders Nordli i Rosendal Maskin.

Han kan også fortelle at den nye Doosan dumperen har blitt likere gravemaskinene i fargebruk.

– Doosan ønsker at maskinene skal være likere i fargebruk. Dumperen har derfor fått mer grått i seg. Vi synes dette har bidratt til å heve helhetsuttrykket av produktet, sier Nordli.

Daglig leder Ole Marius Rosendal i Rosendal maskin trekker også frem JCB sin nye kompaktlastermodell 3TS-8W som en nyhet på standen, og ikke minst den splitter nye 1,9 tonns graveren 19C-1, som JCB lanserte i mars.

– Det er denne minigraveren JCB har annonsert også vil komme i elektrisk versjon til neste år, sier Rosendal.