Tor Geir Espedal, Rogfast-prosjektleder - kritisk til Bokn kommune

Rogfast-ferdigstillelse utsatt nok en gang

Rogfast blir ikke ferdig før tidligst i 2027, melder Stavanger Aftenblad.

Avisen forteller om at fylkestingspolitiker Bjørn Sæstad i Rogaland Høyre hadde mottatt en bekymringsmelding om fremdriften på prosjektet, og at prosjektleder for Rogfast i Statens vegvesen, Tor Geir Espedal nå bekrefter at åpningen blir forsinket.

– Det har tatt litt tid å få sendt ut Kvitsøy-kontrakten, men nå er vi godt i gang og tilbudsfrist er i april. Vi holder den reviderte tidsplanen som er meldt inn: 2027, sier Espedal til Stavanger Aftenblad.

Prosjektet har blitt utsatt flere ganger, og opprinnelig skulle det ha kommet i gang i 2014. For et snaut år siden meldte Vegvesenet at prosjektets ferdigstillelse ble utsatt fra 2025 til 2026, men nå er det altså 2027 som gjelder.

Til Aftenbladet vil ikke Espedal garantere at det blir i 2027 heller, og viser til at det er et prosjekt som skal gå i mange år.

I februar ble det klart at det er Implenia/Stangeland AS, Marti tunnel AG og Skanska Norge AS som er prekvalifisert til Kvitsøy-kontrakten. Kontrakten er estimert til ende på mellom 3 og 3,5 milliarder kroner. Det skal bygges 20 kilometer tunnel, to ventilasjonssjakter på ti meter i diameter som skal 250 meter ned fra Kvitsøy til hovedløpet. I tillegg skal entreprenøren som får kontrakten bygge og fire kilometer vei i dagen og fem bruer på Kvitsøy.